Σβήνεται άλλο ένα σκάνδαλο – Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις μίζες στα εξοπλιστικά

20 χρόνια μετά, «έσβησαν» το σκάνδαλο των εξοπλιστικών - Ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του ζεύγους Παπαντωνίου και του φίλου τους

Must Read

Αθώωσαν τον Γιάννο Παπαντωνίου για τις μίζες από την αμαρτωλή σύμβαση με τις φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού, παρά την πρόταση του Εισαγγελέα να κηρυχθεί ένοχος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε ομόφωνα τον πρώην υπουργό, τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και τον φίλο τους Ανδρέα Μπάρδη που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο δωροδοκήθηκε με 2,5 εκατομμύρια για τα εξοπλιστικά προγράμματα, όμως, το δικαστήριο έκρινε τελικά ότι… υπάρχουν αμφιβολίες.

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα), δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται» δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αλέξανδρος Σπηλιώτης, είχε εισηγηθεί να κριθούν ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

«Ο κατηγορούμενος όφειλε όταν ανέλαβε υπουργός να σταματήσει το πρόγραμμα έστω και αν είχε υπογραφή από τον προηγούμενο υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο. Όφειλε να το σταματήσει γιατί δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες της χώρας, γιατί ήταν πρόγραμμα που θα υλοποιούνταν σε δέκα χρόνια με τις φρεγάτες να είναι σε χειρότερη κατάσταση πλέον» είχε τονίσει ο Εισαγγελέας στην εισήγησή του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικογραφία ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ έλαβε ως «δώρο» από την Thales Nederland B.V. 2.437.962 ευρώ, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεµικού Ναυτικού. Για την υπόθεση αυτή, μάλιστα, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του είχαν προφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2018, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια. Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός είχε παραμείνει στη φυλακή για 17 ολόκληρους μήνες, ενώ η σύζυγός του είχε αποφυλακιστεί έπειτα από περίπου πέντε μήνες προσωρινής κράτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παλινωδίες της δικαιοσύνης για την υπόθεση που έφτασε να εκδικαστεί… 20 χρόνια μετά, είχαν ως αποτέλεσμα να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες και οι 16 κατηγορούμενοι που (στελέχη του υπουργείου αλλά και των στρατιωτικοί) λόγω… παραγραφής. Κάπως έτσι, μοναδικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση έμειναν το ζεύγος Παπαντωνίου και ο φίλος τους που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τους παρείχε κάλυψη. Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις ήταν ότι το Δημόσιο δεν είχε κλητευθεί για να παρασταθεί ως Πολιτική Αγωγή, όπως έπρεπε να γίνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και μετα απολα αυτα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΉΘΕΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΊΔΡΑΣΗΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ??? ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑΜ ΔΕΝ ΦΤΑΙΒΕ ΑΥΤΟΙ.
    ΕΙΠΑΜΕ, ΣΑΣ ΑΦΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΙ ΕΣΕΊΣ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΣΤΕ.

    ΑΥΤΑ ΨΗΦΊΣΑΤΕ ΦΑΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ.

  2. έχετε δεί την θέμιδα με την ζυγαριά της δικαιοσύνης ?
    από την μιά πλευρά οι δικαστικοί από την άλλη οι πολιτικοί
    αλληλοεξαρτώμενοι …θέλουμε πάντα να υπάρχει ισσοροπία
    για να γίνονται δουλειές και προαγωγές , το ένα χέρι νίβει το άλλο
    που λένε…

  3. Aθώοι στη Ζήμενς , αθώοι στη Νοβάρτις , αθώοι στα Lagard papers , στα Panama papers
    σε όλες τις μεγάλες κλοπές και λαμογιές όλοι μα όλοι αθώοι ….
    …αδιευκρίνιστα ποσά σε λογαριασμό του άδωνι και είναι υπουργός …για τους δικαστές έπεσαν από τον ουρανό …χαχαχα
    θυμάστε τον νούμερο βενιζέλο του κλεφτοπασοκ που έκανε τηλεφωνικούς αριθμούς
    τους τραπεζικούς λογαριασμούς ?
    Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας αυτή και η δικαιοσύνη τους με τον Κούλη …41 τακατό πρόβατα

  4. Εσύ μ@λάκα..Εβαλες pos στο κ@λο σου να πατάξεις την φοροδιαφυγή του αρχιδοσίλογου,ή περιμένεις την αδαέ;; Εσύ μ@λάκα..Εβαλες pos στο κ@λο σου να πατάξεις την φοροδιαφυγή του αρχιδοσίλογου,ή περιμένεις την αδαέ;;

    ..
    ..Είναι όλοι τους αθώοι!..
    Από την αρχή είχε λάμψει η αθωότητά τους και συνεχίζει να λάμπει!..
    Ο μόνοι ένοχοι σ αυτήν την χώρα,ήταν ο κωσκοτάς,ο Παπανδρέου και η κυρά νίτσα με τα καταναλωτικά δάνεια..Και μετά,
    μόνοι ένοχοι σ αυτή την χώρα,είμαστε όλοι εμείς..
    Οταν δεν εκπίπτει κάποια γελοία,ή ηλίθια ενοχή μας,είμαστε απλά αθώοι,μέχρις αποδείξεως του εναντίον..

      • ..

        Δέν βλέπω ότι,
        Θα πατάξουν την φοροδιαφυγή,αυτοί που φοροδιαφεύγουν
        ..Θα πιάσουν τον κλέφτη αυτοί που κατακλέβουν..
        Θα σου φέρουν την ανάπτυξη την πράσινη αυτοί που καταστρέφουν και θα σου παρέχουν δικαιοσύνη αυτοί που τρώνε και πίνουνε μαζί μ αυτούς που είναι γιά τα σίδερα..
        Εν το μεταξύ,ας πίνουμε το καφεδάκι μας με χάρτινιο καλαμάκι για να φτιάξουμε το περιβάλλων που το ρυπαίνουμε κι ας κάψουμε και την υπόλοιπη χώρα για την καλυτέρευση του κλίματος..

  5. Δεν ήταν ποτέ δυνατόν σε μητσοτακικο κράτος να τιμωρηθεί ο οποιοσδήποτε για διαφθορά. Χώρα σαπισμενη μέχρι το μεδούλι….

  6. Ο μιζοτακης τους αθωώνει όλους ώστε να αθωωθεί και αυτός σε λίγα χρόνια. Έτσι αμβλύνει και το κοινό περί δικαίου αίσθημα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This