Ενδοοικογενειακή βία: Οι 27 από 50 γυναίκες επέστρεψαν στον κακοποιητή τους για οικονομικούς λόγους

Must Read

Σοκάρουν και προκαλούν θλίψη τα στοιχεία έρευνας για την ενδοοικογενειακή βία και τις κακοποιημένες γυναίκες. Στην βίαιη σχέση, από την οποία προσπαθούσαν να ξεφύγουν, για οικονομικούς λόγους επέστρεψαν 27 από εκείνες που αναζητούσαν στήριξη από αρμόδιες υπηρεσίες και πρόσωπα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις ανωτέρω αποκαλύψεις έκανε έρευνα στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Κόσμοι», στο οποίο συμμετέχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΙΑΣΙΣ, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι γυναίκες αυτές την τελευταία 3ετία.

Ο ψυχολόγος επιστημονικός συνεργάτης της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, Στέφανος Αλεβίζος, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών – εθελοντισμός, νεολαία, ψυχική υγεία και κοινωνικές συνέργειες», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, στο πλαίσιο του Connected We Stand Festival 2024, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος, έγιναν 50 συνεντεύξεις με γυναίκες επιβιώσασες βίας και διαπιστώθηκε ότι οι 27 από αυτές επέστρεψαν στη βίαιη σχέση που βιώνανε κυρίως για οικονομικούς λόγους, αφού το βασικότερό τους πρόβλημα ήταν η επιβίωση εκείνων και των παιδιών τους.

Τόνισε, δε, ότι με βάση τα παραπάνω, αποφασίστηκε να προσαρμοστούν οι υπηρεσίες και οι δράσεις που παρέχει στις γυναίκες το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών «Υπατία» που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνέργεια με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ.

«Πέρα από τη λήψη ενός πολύ καλού κοινωνικού ιστορικού, της διάγνωσης των αναγκών μιας γυναίκας, προσπαθούμε να εναρμονιστούμε και να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούμαστε με κάθε γυναίκα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της φιλοξενίας και θα ανακοινωθούν οι δράσεις μας στο προσεχές μέλλον. Κυρίως, όμως, το καινούργιο που φέρνει η ‘Υπατία΄ είναι μια επαγγελματική εκπαίδευση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων και ένας επαγγελματικός προσανατολισμός, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο Edify, προκειμένου αυτές οι γυναίκες να μπορέσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία, χωρίς το βάρος αυτής της δύσκολης σελίδας της ιστορίας τους» τόνισε ο κ. Αλεβίζος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This