«Ο Ασάν είναι για να διασκεδάζει μαζί μου» – Αναβίωσε στο Στρατοδικείο η υπόθεση του 2013 με τον πνιγμένο μπάτλερ

Τι κατέθεσε η χαροκαμένη μάνα για τις ατάκες του εύπορου γόνου επιχειρηματικής οικογένειας

Must Read

Με την κατάθεση της μητέρας του 25χρονου από τη Σρι Λάνκα που βρέθηκε στραγγαλισμένος τον Φεβρουάριο του 2013 στην πισίνα του σπιτιού όπου εργαζόταν ως μπάτλερ, στη Θεσσαλονίκη, αναβίωσε χθες στο Πενταμελές Στρατοδικείο η πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενο εύπορο γόνο πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας που δραστηριοποιείται στα είδη σπιτιού!

Το 39χρονο σήμερα «rich kid» της οικογένειας για την οποία εργαζόταν το θύμα είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών, στην πρώτη δίκη που έγινε ενώπιον της στρατιωτικής ∆ικαιοσύνης, τον Οκτώβριο του 2021. Ωστόσο η αθωωτική απόφαση ανατράπηκε στον Αρειο Πάγο, ύστερα από αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η μητέρα του θύματος, η οποία έγινε δεκτή από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο. Ως εκ τούτου, η υπόθεση επανήλθε στο Στρατοδικείο, που είναι αρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, καθώς ο κατηγορούμενος υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του εκείνο το διάστημα, με άλλη σύνθεση δικαστών – στρατοδικών.

Στο σκεπτικό της αναίρεσης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η αθωωτική απόφαση περιέχει «ενδοιαστικού χαρακτήρα αναφορές και αντιφάσεις, από τις οποίες δημιουργούνται ασάφειες και λογικά κενά, οπότε λόγω ελλιπούς αιτιολογίας στερείται νόμιμης βάσης». Επίσης τονίζεται ότι το δικαστήριο «δεν είναι βέβαιο ότι έλαβε υπόψη και συνεκτίμησε ολόκληρο το περιεχόμενο των παρατιθέμενων αποδεικτικών μέσων, από τη συναξιολόγηση των οποίων αποδεικνυόταν με ασφάλεια η ενοχή του κατηγορουμένου».

Κατά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας ο 39χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται ότι δολοφόνησε τον άτυχο οικιακό βοηθό επειδή αρνιόταν να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του, αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, δηλώνοντας αθώος, ενώ εξέφρασε τη «μεγάλη θλίψη» του για το θύμα. Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα η 61χρονη μητέρα του δολοφονημένου Ασάν Φονσέκα, η οποία περιέγραψε τι συνέβη τη μοιραία 17η Φεβρουαρίου, όταν βρέθηκε το πτώμα του γιου της να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς βίλας.

«Το απόγευμα της 17ης Φεβρουαρίου, όταν έφτασα στο σπίτι, δεν με άφηνε η Αστυνομία να μπω. ∆εν ξέρω πού ήταν ο κατηγορούμενος εκείνη την ημέρα, δεν μίλησα μαζί του. ∆εν μου είπαν πώς πέθανε ο γιος μου. Στις 19 Φεβρουαρίου πήγα για νέα κατάθεση και τότε το έμαθα από έναν αστυνομικό. Μου είπε ότι κάποιος πήγε να κάνει σεξουαλική πράξη και ο γιος μου δεν ήθελε και τον έπνιξε. Στη συνέχεια τον πέταξε στην πισίνα. Οταν το άκουσα αυτό, αμέσως πήγε το μυαλό μου στον κατηγορούμενο. Το συνέδεσα, γιατί ήταν μόνοι τους στο σπίτι. Το είπα στην Αστυνομία, αλλά δεν καταγράφηκε. Τον προηγούμενο καιρό που δούλευα στο σπίτι έβλεπα τον κατηγορούμενο μόνο με αγόρια, ήταν κλεισμένοι στο δωμάτιο του…» κατέθεσε η μάρτυρας, ξεσπώντας σε κλάματα, με συνέπεια το δικαστήριο να προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή έως ότου ηρεμήσει.

Οταν η σύνθεση του δικαστηρίου ανέβηκε εκ νέου στην έδρα, η 61χρονη, που εργαζόταν επί σειρά ετών στην ίδια έπαυλη, περιέγραψε: «Πριν φύγω στην Αθήνα μού είπαν ότι άκουσαν τον κατηγορούμενο να λέει “ο Ασάν δεν είναι για δουλειά, είναι για να διασκεδάζει μαζί μου”. Υστερα από μέρες πήγα να πάρω τα ρούχα μου. Οταν συνάντησα τον κατηγορούμενο, τον ρώτησα αν είδε τον γιο μου και μου απάντησε: “Ναι, τον είδα στον πάνω όροφο το μεσημέρι”. Του ζήτησα να βοηθήσει για να βρεθεί ο δολοφόνος, αλλά έπιασε με τα δυο του χέρια το κεφάλι του κι έφυγε χωρίς να μου πει τίποτα».

Αναφερόμενη, τέλος, στην αντιμετώπιση που είχε από τα υπόλοιπα μέλη της εύπορης
οικογένειας, η μάρτυρας είπε: «Πριν φύγω στη Σρι Λάνκα για την κηδεία του γιου μου η μητέρα του κατηγορούμενου μου είπε ότι κινδυνεύει η ζωή μου. “Θα σου δώσω λεφτά” μού είπε και μού ζήτησε να φύγω…».

Από τα ευρήματα του ιατροδικαστή προέκυψε ότι ο 25χρονος μετανάστης στραγγαλίστηκε τη 16η προς 17η Φεβρουαρίου 2013, ενώ το κίνητρο της δολοφονίας φέρεται ότι ήταν σεξουαλικό. Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του θύματος, που προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει μαζί του, ζήτησε από μια φίλη της, της οποίας ο άνδρας εργαζόταν ως οδηγός του επιχειρηματία, να πάει να ρίξει μια ματιά. Οταν έφτασε στη μονοκατοικία ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο εύρημα και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.

Διαβάστε ακόμα:

Πηγή: εφημερίδα Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This