Κατάληψη Libertatia: Ποινική δίωξη στους τέσσερις συλληφθέντες – Αφέθηκαν ελεύθεροι

Την Παρασκευή η δίκη

Must Read

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι τέσσερις συλληφθέντες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο διατηρητέο κτήριο όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών κατάληψη με την ονομασία «Libertatia» στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο γυναίκες και δύο άνδρες ηλικίας 29, 27, 28 και 24 ετών.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απείθεια, φθορά μνημείου, διατάραξη κοινής ειρήνης και στον έναν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Υπενθυμίζεται, ότι σχεδόν 100 άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου μπήκαν χθες το βράδυ στο διατηρητέο κτήριο όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών κατάληψη με την ονομασία «Libertatia», παραβιάζοντας τον σφραγισμένο χώρο. Η νέα κατάληψη, στη λεωφόρο Στρατού, έληξε τα ξημερώματα με την επέμβαση της αστυνομίας και την προσαγωγή 19 ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ένστολοι χρησιμοποίησαν τροχό, άνοιξαν την πόρτα και ξεκίνησαν τις προσαγωγές, οι οποίες επεκτάθηκαν και πέριξ του κτηρίου. Νωρίτερα, οι δεκάδες αντιεξουσιαστές μπήκαν στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα και παίζοντας μουσική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εντός του κτηρίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ξύλινα κοντάρια, κράνη, μια σιδερογροθιά, προβολείς, υπολογιστές, ηχεία και μπαλαντέζες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This