Θεσσαλονίκη: Μήνυμα Βαρθολομαίου στους γιατρούς – «Διαφυλάσσετε την παρακαταθήκη της Ορθοδοξίας»

Στην εκδήλωση του ΙΣΘ «Ορθόδοξος πίστη και ιατρική επιστήμη»

Must Read

Το έργο των ιατρών εξήρε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, συμμετέχοντας σε εκδήλωση του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, βρέθηκε στην εκδήλωση του ΙΣΘ «Ορθόδοξος πίστη και ιατρική επιστήμη», αποδεχόμενος την πρόσκληση του συλλόγου, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.

Απευθυνόμενος δε προς τους παρευρισκόμενους, τόνισε πως είναι τιμητικό για τον ίδιο να προσκληθεί στην εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, σε μία τόσο σημαντική συγκυρία. Ο Πατριάρχης, αναφερόμενος στους γιατρούς, υπογράμμισε πως επιτελούν μία επιστήμη αιχμής, σώζοντας τον άνθρωπο κι έτσι διαφυλάσσουν την παρακαταθήκη της Ορθοδοξίας, ενώ χαρακτήρισε το έργο της ιατρικής κοινότητας Θεάρεστο. Αναλυτικά, είπε:

«Το θεάρεστο έργο σας όχι μόνο δεν είναι χώρος συγκρούσεων πίστης και επιστήμης αλλά αλληλοπεριχωρίσεως. Ο Χριστός ως ο μόνος θεράπων ψυχών, έδωσε την εντολή στους Απόστολους Μαθητές παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν το έργο Του. Η Εκκλησία μας επικαιροποιεί αυτήν την εντολή προς τους ιατρούς να συνεχίζουν την ευθύνη αυτής της αποστολής σώζοντας ανθρώπους, γιατί η ιατρική επιστήμη σώσει ζωές και πρέπει να συνεχίσετε να το κάνετε».

Σημείωσε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τιμώντας την προσφορά των ιατρών καθιέρωσε η κάθε Κυριακή κοντά στις ημερομηνίες 17-18 Οκτωβρίου, ημερομηνίες εορτής των Αγίων Κοσμά και Λουκά, να γιορτάζεται ως «η Κυριακή του προστάτη ιατρού». Φέτος αυτή η Κυριακή είναι η 20η Οκτωβρίου.

Τον Πατριάρχη κατά την άφιξή του προϋπάντησε στην είσοδο της αίθουσας του ΑΠΘ ο μητροπολίτης, Φιλόθεος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ .ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ;ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ; ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This