Βίντεο από τη δράση των ποντικών που ρήμαζαν σπίτια στην Ηλιούπολη – Άνοιγαν τα αλουμίνια «για πλάκα»

Must Read

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας των διαρρηκτών που είχε ρημάξει πάνω από 90 σπίτια στην Ηλιούπολη, ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας, μετά από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που εξιχνίασε 121 κλοπές και προχώρησε σε 14 συλλήψεις.

Οι Ρομά άνοιγαν με απίστευτη ευκολία τα κουφώματα αλουμινίων και αφού μπούκαραν στα σπίτια, ξάφριζαν από χρήματα μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τελευταίο διάστημα, κάτοικοι της Ηλιούπολης ζούσαν υπό τον τρόμο, αφού σχεδόν καθημερινά αναφέρονταν περιστατικά διάρρηξης.




Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν 14 από τα 24 μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων πολλοί έχουν ποινικό παρελθόν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμορίας, τα μέλη της οποίας διαπράττουν τετελεσμένες και σε απόπειρα διακεκριμένες κλοπές από οικίες, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με επιδίωξη το οικονομικό όφελος, του Νόμου για τα Ναρκωτικά και του Νόμου για τα Όπλα.




Αξίζει να σημειωθεί ότι για δύο από τους συλληφθέντες, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για την εμπλοκή τους σε περιστατικό πυροβολισμών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Δυτική Αττική.

Τα μέλη της σπείρας παρακολουθούσαν τους ένοικους των σπιτιών που είχαν βάλει στον στόχο τους και όταν ήταν βέβαιοι ότι απουσίαζαν, τότε έκαναν «ντου» με καλυμμένα πρόσωπα και γάντια προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη.




Υπολογίζεται ότι, το συνολικό οικονομικό όφελος από τη δράση της συμμορίας ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 367.125 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Μετά από έρευνα σε οικίες και χώρους αποθήκευσης κλοπιμαίων των κλοπιμαίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, όπλα, ναρκωτικά, σουγιάδες, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και πλήθος από τιμαλφή (ρολόγια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια κ.α.) όπως και το χρηματικό ποσό των 4.087.

Οι συλληφθέντες πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα και οι αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This