Γλυφάδα: «Την χτυπούσαν για να την τραυματίσουν θανάσιμα, τα περιστατικά έχουν ξεφύγει από κάθε όριο»

Χιλιάδες συλλήψεις φέτος - Τι λένε Καλλιακμάνης και Δημογλίδου για το φαινόμενο

Must Read

Σε μάστιγα έχει μετατραπεί η βία ανάμεσα σε ανηλίκους εντός κι εκτός των σχολείων, με τα νέα διαδοχικά περιστατικά των τελευταίων ημερών να προκαλούν τεράστια ανησυχία όχι μόνο στους γονείς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς. Η υπόθεση της Γλυφάδας, με την 14χρονη αριστούχο μαθήτρια που βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια συνομηλίκων της, αποδεικνύει τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις του φαινομένου, αλλά και την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων.

Όπως εξηγεί ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, η κατάσταση έχει ξεφύγει και μάλιστα αποδεικνύεται και από τον αριθμό των συλλήψεων. Ο ίδιος έκανε λόγο για την υπόθεση της 14χρονης, υπογραμμίζοντας πως οι μαθήτριες την χτυπούσαν με απίστευτη αγριότητα, ώστε να την τραυματίσουν θανάσιμα.

«Λυπάμαι που το λέω αλλά βλέποντας το βίντεο από το περιστατικό σχημάτισα εύλογα την εντύπωση ότι τα άτομα αυτά δεν χτυπούσαν για πλάκα ούτε για να εκτονώσουν την ορμή τους. Βάσει της δύναμης και των οργάνων, χτυπούσαν για να τραυματίσουν θανάσιμα», επεσήμανε, ενώ υποστήριξε πως μέσα στο 2023 έγιναν 6.800 συλλήψεις για περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, ενώ φέτος μόνο το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου έχουν γίνει 9.000 συλλήψεις.

«Τα περιστατικά έχουν ξεφύγει από κάθε όριο. Έγιναν πλέον επιθέσεις με σιδηρόβεργα και φαλτσέτα. Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο άρσης τηλεφωνικού απορρήτου για τα μηνύματα που ανταλλάχθηκαν, αλλά και απαγγελίας κατηγοριών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, από τη στιγμή που στην Γλυφάδα π.χ. τόσοι άλλοι άνθρωποι κοιτούν, δεν αντιδρούν και επιδοκιμάζουν τις πράξεις. Και δεν υπάρχει πια η διάκριση σε περιοχές οικονομικά πιο εύρωστες με λιγότερα περιστατικά και πιο υποβαθμισμένες με περισσότερα συμβάντα. Οι επιθέσεις συμβαίνουν παντού», κατέληξε.

 

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, επεσήμανε πως είναι τεράστιος ο κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών.

«Το φαινόμενο έχει λάβει εξωπραγματικές διαστάσεις. Η υπόθεση της Γλυφάδας βρίσκεται πλέον στα χέρια του αρμόδιου Εισαγγελέα ο οποίος θα δούμε στην πορεία, ποιες ακριβώς κατηγορίες θα απαγγείλει. Όμως είναι τεράστιος ο κίνδυνος για την ασφάλεια και την ακεραιότητα μικρών παιδιών», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Και επίσης ιδιαίτερα δύσκολες οι περιπτώσεις στις οποίες οι γονείς δεν παίρνουν την αρμόζουσα υπεύθυνη θέση. Έχουμε παραδείγματα γονέων οι οποίοι είτε αμφισβητούν τα γεγονότα αρνούμενοι να πιστέψουν ότι το παιδί τους φέρθηκε έτσι είτε αμυνόμενοι, δικαιώνουν το παιδί-δράστη ισχυριζόμενοι ότι η συμπεριφορά του ήταν δικαιολογημένη».

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΔΙΑ ΕΚΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This