Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας: Απέχουν από τις εκδρομές – Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Η Ομοσπονδία καλεί τους καθηγητές να βάλουν πανό και μαύρες σημαίες έξω από τα σχολεία

Must Read

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, αντιδρώντας στην αποδόμηση -όπως λένε- της δημόσιας εκπαίδευσης από την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσαν πρόγραμμα δράσης στα σχολεία, μέσω της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης που θα οριστικοποιηθεί το Σάββατο 5/10 από τη Γενική Συνέλευση τους.

Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τους καθηγητές σε αποχή από την συνοδεία των σχολικών εκδρομών, τουλάχιστον ως τα Χριστούγεννα, ζητώντας με τον τρόπο αυτό από το υπουργείο Παιδείας να αλλάξει το νομικό πλαίσιο στην κατεύθυνση της προστασίας των συνοδών εκπαιδευτικών και να προβλέψει αμοιβή για την εκτός έδρας υπερωριακή εργασία.

Μάλιστα, η ΟΛΜΕ προτρέπει τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να κρεμάσουν πανό και μαύρες σημαίες στα σχολεία. Παράλληλα, καλεί τους τοπικούς συλλόγους να προχωρήσουν σε ενημερώσεις στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και να οργανώσουν από κοινού τον αγώνα με εκδηλώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας για τα τοπικά ζητήματα των σχολείων τους (κενά, συγχωνεύσεις, κλπ).

«Η Ελλάδα του σήμερα βιώνει μια ιδιόμορφη πραγματικότητα όπου αποκλεισμοί και ευημερία συνυπάρχουν για τους πολλούς και τους λίγους αντίστοιχα και διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα, αυτή των κοινωνικών ανισοτήτων που διαρκώς βαθαίνουν και οξύνονται. Στον χώρο της Παιδείας κυρίαρχη διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής είναι η επίδειξη ενός αυστηρού διοικητισμού ο οποίος συμπληρώνεται από τη διάθεση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Η αξιολόγηση και οι μισθοί

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί τα βάζουν και με την αξιολόγηση, εκτιμώντας πως η πρακτική αυτή ως απάντηση σε όλες τις κακοδαιμονίες της εκπαίδευσης και η άρνηση υιοθέτησης πολιτικών που θα αλλάξουν πραγματικά τις συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου φανερώνει την έλλειψη οράματος, την  αποσπασματικότητα του σχεδιασμού, τις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις και κυρίως την απουσία της αναγκαίας χρηματοδότησης.

«Είμαστε ο μοναδικός κλάδος του δημοσίου που ένα τόσο μεγάλο ποσοστό εργαζομένων ζει μακριά από τις οικογένειες τους. Χιλιάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αναπληρώτριες και αναπληρωτές καλούνται με πενιχρούς μισθούς να ζήσουν μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους πληρώνοντας πανάκριβα ενοίκια στις τουριστικές περιοχές», επισημαίνουν τα μέλη της ΟΛΜΕ και συμπληρώνουν:

«Οι μισθοί μας είναι μισθοί φτώχειας και εξαθλίωσης. Η αύξηση στους μισθούς των εκπαιδευτικών ήταν τελικά μία πενιχρή οριζόντια αύξηση 35-40 ευρώ καθαρά μηνιαίως».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This