Άφησαν ελεύθερους τους Ρομά με τις 747 χρυσές λίρες – «Τις βρήκαμε σε παλιά ανακυκλώσιμα υλικά»

Κράτος Μητσοτάκη για γέλια!

Must Read

Νέα σοβαρή υπόθεση με Ρομά. Αφού τους πέρασαν χειροπέδες, με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση, καθώς σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν μέσα σε μπαούλο 747 χρυσές λίρες, τους οδήγησαν στην 17η ανακρίτρια, που τους άφησε ελεύθερους!

Όλα αυτά αφορούν την πρόσφατη ιστορία με τους Ρομά και την λεία τους. Αφέθηκαν μάλιστα ελεύθεροι με τον μόνο όρο να δίνουν τρεις φορές το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους…

Για τις αστυνομικές αρχές οι λίρες θεωρήθηκαν προϊόν κλοπής. Στην πορεία της έρευνας όμως, δεν εμφανίστηκε κάποιος πολίτης να τις αναζητήσει, κάτι που «έσωσε» τους Ρομά. Ο ισχυρισμός ενός εξ αυτών για το πού βρέθηκαν οι λίρες ήταν:

«Στην πραγματικότητα, ο ανωτέρω συνολικά αριθμός χρυσών λιρών, που ανευρέθηκε στην οικία μου, προέρχεται από παλιότερη αποκομιδή παλαιών και ανακυκλώσιμων υλικών που διενεργήθηκε εκ μέρους μου μετά της συζύγου μου, τα οποία ωστόσο ουδέποτε δήλωσα στην αστυνομία, καθόσον ο νόμιμος κάτοχος αυτών ήταν άγνωστος σε εμένα».

Οι κατηγορούμενοι στάθηκαν και σε άλλα σημεία της υπόθεσης για να αποδείξουν ότι δεν έκλεψαν τις λίρες:

– Δεν είχε προηγηθεί επώνυμη καταγγελία σε βάρος τους.
– Αρμόδια αρχή για τη νομιμότητα των λιρών είναι η ΑΑΔΕ και όχι η αστυνομία.

Ωστόσο, ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα βρεθούν οι 18 από τους 33 συνολικά Ρομά, που κατηγορούνται ότι διέπρατταν κλοπές σε σπίτια στην Αττική.

Η πρώτη πληροφορία για την δράση τους έφτασε στις αρχές τον Δεκέμβριο. Η πληροφορία ανέφερε ότι συμμορία με περισσότερα από 15 μέλη ρήμαζαν σπίτια στην Ηλιούπολη.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε το πώς δρούσαν. Αρχικά, επιτηρούσαν το σπίτι που έβαζαν στο μάτι και έμπαιναν όταν απουσίαζαν οι ένοικοι.

Στόχευαν σπίτια με συγκεκριμένα κριτήρια:

– Σε δρόμους χωρίς κάμερες ασφαλείας.
– Σπίτια με προσβάσιμα μπαλκόνια για αναρρίχηση.
– Γειτονιές χωρίς διερχόμενους πολίτες τη στιγμή που επέλεγαν να «χτυπήσουν».

Χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα από διαφορετικές εταιρείες, προκειμένου να μην στοχοποιηθούν, ενώ τα νοίκιαζαν ακόμα και με «ενδιάμεσα» άτομα για να μην ταυτοποιηθούν σε περίπτωση ελέγχου. Οι δράστες είχαν… αδυναμία σε διαμερίσματα ισογείου και 1ου και 2ου ορόφου, στα οποία έμπαιναν συνήθως μεταξύ 18:00 – 22:00.

Έπαιρναν όλα τα μέτρα… προφύλαξης: γάντια στα χέρια, καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου. Σε κάθε σπίτι χρησιμοποιούνταν 4 άτομα με συγκεκριμένους ρόλους: οδηγός οχήματος, τσιλιαδόρος, φυσικοί δράστες της τέλεσης των κλοπών.

Συνολικά τούς αποδίδονται 121 κλοπές:

– 92 στην Ηλιούπολη,
– 4 στον Άλιμο,
– Από 3 στη Γλυφάδα και Βοιωτία,
– Από 2 σε Περιστέρι, Κερατσίνι, Αγία Παρασκευή, Χαϊδάρι και Ταύρο,
– Από 1 σε Καλλιθέα, Άγιο Δημήτριο, Ίλιον, Αγία Βαρβάρα, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Δάφνη, Πειραιά και Νέο Φάληρο.

Το συνολικό όφελος από τις κλοπές ξεπερνά τις 360.000 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Για την σύλληψή τους οργανώθηκαν επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε 26 σπίτια και αποθήκες. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και άτομα που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για τους πυροβολισμούς αρχές Σεπτεμβρίου έξω από κλαμπ στο Περιστέρι.













Δείτε ακόμη:

Περίεργο συμβάν σε γυμνάσιο του Πύργου: Ρομά μπούκαραν και αναζητούσαν μαθήτρια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This