Σε εξέλιξη η δίκη του πατρός Αντωνίου: «Θα του εμπιστευόμουν τα παιδιά μου με κλειστά τα μάτια», κατέθεσε ο Μουζουράκης

Ο τραγουδιστής άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο σε βάρος της Κιβωτού του Κόσμου

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη του πατέρα Αντωνίου, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου κατέθεσε ο Πάνος Μουζουράκης, που υποστήριξε μεταξύ άλλων πως θα εμπιστευόταν στον πατέρα Αντώνιο τα παιδιά του «με κλειστά μάτια». Ο τραγουδιστής άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο σε βάρος της ΜΚΟ και χαρακτήρισε τη στάση του πατρός Αντωνίου απέναντι στις δικαστικές διώξεις που αντιμετωπίζει «πνευματικό παραδειγματισμό»!

«Όταν τον συνάντησα περνούσα κάποια σκοτάδια. Είχα χάσει την πίστη μου σε εμένα και τους ανθρώπους. Ο τρόπος που λειτουργούσε μέσα μου ο πατέρας Αντώνιος ήταν καθαρτικός. Έχω πάρει πράγματα από εκείνον. Έβλεπα τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ και με το που εμφανίζονταν ο πατέρας Αντώνιος, υπήρχε από αυτά ανοιχτή πρόσκληση χαράς να μπει στο παιχνίδι. Αν ήταν σατράπης, δεν φαντάζομαι ότι θα δεχόταν τόση χαρά και αγάπη από τα παιδιά. Τα βλέμματα των παιδιών με έπεισαν», ανέφερε αρχικά ο τραγουδιστής και συνέχισε:

«Εγώ έχω 3 αδέλφια και γίνονταν ο χαμός μέσα στο σπίτι μας. Εκεί έβλεπα ακόμη και αυτόν που θα χαρακτήριζε κάποιος αλητάμπουρα φυσιογνωμικά να παίρνει από το χέρι και να καθησυχάζει αλλά παιδάκια. Αυτό που έκανε ο πατέρας Αντώνιος λειτουργούσε στα παιδιά».

Υπεράσπιση: Έχετε μια κόρη. Αν υπήρχε λόγος να εμπιστευτείτε το παιδί σας σε μια Δομή θα το εμπιστευόσασταν; Σε μια δομή με τον πατέρα Αντώνιο;

Μάρτυρας: Με κλειστά μάτια.

Υπεράσπιση: Όταν ακούσατε για τις καταγγελίες τι σκεφτήκατε;

Μάρτυρας: Ότι κρύβεται κάποια σκοπιμότητα. Συνδέοντας το παζλ των γεγονότων που εξελίσσονταν εκείνο το διάστημα και το ότι οι καταγγελίες έρχονταν από παντού φαίνονταν οργανωμένο όλο. Δεν ξέρω αν υπήρχε καθοδήγηση. Έρχονταν όλα, τα οικονομικά οι καταγγελίες. Παρόμοιες υποθέσεις σαν του πατρός Αντωνίου ή έχουν εκδικαστεί ή έχουν κουκούλωμα από τα ΜΜΕ.

Υπεράσπιση: Εσείς μετά από αυτές τις καταγγελίες συνεχίσατε να έχετε πνευματικό τον πατέρα Αντώνιο;

Μάρτυρας: Δεν ήθελα να τον βάλω σε θέση να εξομολογηθώ, γιατί αισθανόμουν πιο πολύ ότι εμείς πρέπει να τον στηρίξουμε. Όλη αυτή η στάση του είναι ένας πνευματικός παραδειγματισμός.

«Εμείς δίναμε αγάπη»

Νωρίτερα, κατέθεσε και η πρεσβυτέρα, τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αναγνώρισαν τη «Κιβωτό», ενώ έκανε λόγο για «τόνους λάσπης» που έχουν πέσει για το έργο τους. Ειδικότερα, η Σταματία Γεωργαντή, κατέθεσε στο δικαστήριο, ως μάρτυρας υπεράσπισης, του πατέρα Αντώνιου και των συγκατηγορουμένων του, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχαν κακοποιητικές συμπεριφορές στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς. Όλα , εγώ αυτό που βίωσα 25 χρόνια είναι η αγάπη και η φροντίδα. Στην “Κιβωτό” οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι, αγαπούσαν τα παιδιά…», τόνισε, ενώ επεσήμανε πως αυτό που ενδιέφερε την ίδια και τον πατέρα Αντώνιο ήταν να φροντίζουν τα παιδιά. Η ίδια έκανε σαφές πως τους «άρπαξαν» βιαίως την «Κιβωτό», με αντισυνταγματικό τρόπο, ενώ παράλληλα, «τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν».

Σε ερώτηση για το αν έχει διαπιστώσει πότε σωματική βία η πρεσβυτέρα απάντησε «εμείς δίναμε αγάπη». Μάλιστα, επεσήμανε πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη της κακοποιητική συμπεριφορά και εξήγησε ότι οι δομές ήταν ανεξάρτητες και δεν αποφάσιζε ο πατέρας Αντώνιος. «Ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα το ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτή τη δουλειά . Ήταν κάτι σαν πατέρας …» είπε μεταξύ άλλων η πρεσβυτέρα στην κατάθεση της.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This