«Αδωνι, έλα στη Θράκη και την Ανατ. Μακεδονία»!

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας έστειλαν οι ιατρικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για τα χρόνια προβλήματα και για «απαξιωτική και προσβλητική» συμπεριφορά

Must Read

Μπορεί να «πανηγυρίζει» ο Αδωνις Σπυρίδων Γεωργιάδης για δήθεν επιτεύγματα του υπουργείου Υγείας, οι νοσοκομειακοί και οι γιατροί, πάντως, δεν τον δικαιώνουν, γιατί οι διαμαρτυρίες είναι συνεχείς και έντονες.

Οπως και αυτά τα μηνύματα που έρχονται από τους ιατρικούς συλλόγους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά από ζητήματα, που παραμένουν εκκρεμή.

Στην επιστολή τονίζεται ότι όλες οι προσκλήσεις για να έρθει στην περιοχή ο κ. Γεωργιάδης έμειναν αναπάντητες και τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στα νοσοκομεία και όχι μόνο.

Μάλιστα, τονίζεται ότι ο υπουργός δείχνει επιλεκτική προτίμηση σε κάποιους άλλους ιατρικούς συλλόγους και αυτή η στάση είναι απαξιωτική και προσβλητική για τους υπολοίπους.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Επανερχόμαστε ακόμη μία φορά στα σοβαρότατα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία περιλαμβάνει τόσο παραμεθόριες όσο και νησιωτικές περιοχές. Σας τα έχουμε θέσει επανειλημμένα και έχουμε ζητήσει συνάντηση μαζί μας στην περιοχή μας, χωρίς όμως καμία έλευση, αλλά ούτε και απάντηση στα έγγραφά μας. Σας καλούμε για πολλοστή φορά να επισκεφτείτε την ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας, διαθέτοντας τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να συζητήσουμε διεξοδικά τόσο τα υπάρχοντα προβλήματα όσο και τις προτεινόμενες λύσεις. Το σύστημα υγείας στην περιοχή μας βρίσκεται σε οριακό σημείο και απαιτεί επείγουσες παρεμβάσεις. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και δυστυχώς το έχουμε ξαναδεί να συμπεριφέρονται οι υπουργοί Υγείας ως βουλευτές Αθηνών και όχι ως υπουργοί της ελληνικής επικράτειας. Απαιτούμε εκ μέρους σας τον ισότιμο σεβασμό όλων των Ελλήνων πολιτών και όλων των ιατρικών συλλόγων της χώρας. Η ελληνική περιφέρεια και δη η ακριτική δεν στηρίζεται με λόγια, αλλά με έργα».

Και κλείνουν, ως εξής: «Εχετε επιλεκτική προτίμηση σε κάποιους ιατρικούς συλλόγους, των οποίων ζητάτε τη συνδρομή για να συγγράψετε ΚΥΑ και αυτή μόνο ως απαξιωτική και προσβλητική μπορεί να εκληφθεί από τους υπόλοιπους ιατρικούς συλλόγους και τουλάχιστον αυτούς που εκπροσωπούμε και σαφώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η αχαρακτήριστη δικαιολογία ότι «επιλέγω ως συνομιλητή και συνεργάτη τον τάδε ιατρικό σύλλογο, επειδή είναι ο μόνος σύλλογος που στήριξε τις απόψεις και προτάσεις μου» δεν αρμόζει σε υπουργό Υγείας της δημοκρατικής Ελλάδας».

Νάουσα: Οργή λαού για την υποβάθμιση του νοσοκομείου

Η πολύ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Νάουσας, με σκοπό τη μη υποβάθμιση του νοσοκομείου της ηρωικής πόλης, έστειλε μηνύματα στο υπουργείο Υγείας και το σαφέστερο όλων: «Δεν θα επιτρέψουμε καμία υποβάθμιση στο νοσοκομείο μας, στη Νάουσα».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν απλός κόσμος, σωματεία της Νάουσας και φορείς, όπως και οι υγειονομικοί, που έδειξαν με τη μεγάλη μαχητική παρουσία τους μπροστά από το νοσοκομείο το ανάστημά τους απέναντι στα σχέδια υποβάθμισης και συρρίκνωσής του.
Και το Εργατικό Κέντρο έβγαλε ανακοίνωση: «Δεν πρόλαβαν να ξεστομίσουν καν τα απαράδεκτα σχέδιά τους για υποβάθμιση του νοσοκομείου από Α’ σε Β’ άγονη ζώνη. Τα σχέδιά τους που θέλουν να συρρικνώσουν και να εξαφανίσουν το Νοσοκομείο της Νάουσας στο πλαίσιο διαμόρφωσης του νέου υγειονομικού χάρτη και στη θέση του να αφήσουν μια κερδοφόρα μπίζνα, για τους επιχειρηματίες. Πήραν την απάντησή τους από τον λαό της Νάουσας. Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν δεχόμαστε καμία υποβάθμιση, δεν δεχόμαστε να κλείσει καμία κλινική».

Οι τοπικοί φορείς της Νάουσας ζητάνε από το υπουργείο Υγείας ενίσχυση της Παιδιατρικής, Καρδιολογικής Κλινικής και άμεσες προσλήψεις όλων των ιατρικών ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, ΩΡΛ κ.ά.), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των εργολαβικών, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς γιατρών και υγειονομικών, επαναφορά των δώρων, κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων, φθηνά φάρμακα για τον λαό, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας των Κέντρων Υγείας και των αγροτικών ιατρείων.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν μέχρι την τελική δικαίωσή τους και τη μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Νάουσας, όπως τουλάχιστον αναφέρθηκε στο τέλος της μεγάλης αυτής, πρώτης, συγκέντρωσης.

«Γ. Παπανικολάου»: Σύμβαση αγοράς ιατρικών μηχανημάτων

Επειτα από συζητήσεις επί συζητήσεων υπεγράφη επιτέλους η προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση της υποδομής και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, την οποία υπέγραψαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας και ο διοικητής του νοσοκομείου Διονύσης Μανωλόπουλος.

Οπως επισημάνθηκε αμέσως μετά, η σύμβαση αυτή δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής κάλυψης των αναγκών του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», με άμεσο αντίκτυπο στην αποτελεσματική βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών και τη διευκόλυνση του έργου των γιατρών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η αγορά ιατρικών μηχανημάτων που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη λειτουργία της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (μόνιτορ παρακολούθησης αιμοδυναμικών παραμέτρων, αναπνευστήρας, φορητό μόνιτορ μεταφοράς ασθενών ΜΕΘ), καθώς και του τμήματος ΩΡΛ του νοσοκομείου (ενδοσκοπικός χειρουργικός πύργος με τον συνοδό εξοπλισμό του).

Στο πλαίσιο της ίδιας προγραμματικής σύμβασης η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης χρηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό της υποδομής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΑΠΘ, που λειτουργεί στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», με την τοποθέτηση αυτόματων συρόμενων θυρών στους θαλάμους των ασθενών.

Το σύνολο των προβλεπόμενων έργων ύψους 200.000 ευρώ θα υλοποιηθεί με διασφαλισμένους πόρους από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2024.

«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις καθημερινές του ανάγκες. Στηρίζουμε στην πράξη τον ευαίσθητο τομέα της υγείας και στη συγκεκριμένη περίπτωση τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”. Στηρίζουμε το πολύτιμο έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, γιατί για εμάς αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη των ανθρώπων που διασφαλίζουν την υγεία των συμπολιτών μας» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κ. Γιουτίκας.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This