Δίχως τέλος η ακρίβεια στα λαχανικά: «Υπερβολικά τσιμπημένες οι τιμές, γιατί δεν βρίσκουμε προϊόντα»

«Τα σύκα δεν υπάρχουν, είναι κατεστραμμένα, κολοκύθια είναι σε έλλειψη»

Must Read

Την ώρα που η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε μάστιγα για τα ελληνικά νοικοκυριά και οι καταναλωτές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ακόμη και για τα πιο βασικά, οι ανατιμήσεις δεν έχουν τέλος, με τις τιμές στα φρούτα και στα λαχανικά να είναι απλησίαστες.

Ο Ιωάννης Σιδέρης, έμπορος οπωροκηπευτικών, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τις τιμές των προϊόντων και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, ενώ παράλληλα εξέφρασε τον φόβο του για περαιτέρω αυξήσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

«Υπερβολικά τσιμπημένες είναι οι τιμές και είναι γιατί δεν βρίσκουμε προϊόντα. Έχουμε πάψει να έχουμε το περιθώριο της διαλογής. Διαλέγαμε πχ τα καλύτερα κολοκύθια και τα παίρναμε, τώρα παρακαλάμε τον παραγωγό να μας στείλει κολοκύθια. Η τιμή που πουλούσαμε την ποικιλία βελανίδια στις τομάτες ήταν 3,90 ευρώ/κιλό πριν 20 μέρες, και σήμερα το αγόρασα 5,90/κιλό στην χονδρική. Το ίδιο και για τις πιπεριές Φλωρίνης, με τιμή 2,52 ευρώ/κιλό, με τις απαραίτητες αυξήσεις ΦΠΑ, μεταφορικά, πάμε 3,32 ευρώ/κιλό. Τα έχω 3,45 ευρώ το κιλό δεν μπορώ να το βάλω λιγότερο», σχολίασε αρχικά ο κ. Σιδέρης και στη συνέχεια τόνισε:

«Τα σύκα δεν υπάρχουν, είναι κατεστραμμένα, κολοκύθια είναι σε έλλειψη. Σε αποθέματα πατάτας είμαστε καλά, και την έχουμε 0,95 ευρώ/κιλό. Κάθε χρόνο ο Σεπτέμβριος είναι μια μεταβατική περίοδος. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά στην συνέχεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This