Αλεξανδρούπολη: «Το παιδί ανέφερε ότι η δασκάλα πήρε τα αγοράκια και τα μάλωσε», αποκαλύπτει ο θείος του 5χρονου

«Μάλιστα ανέφερε να μην πουν τίποτα για να μην χάσει τη δουλειά της»

Must Read

Διακόπηκε για αύριο, Τρίτη, η δίκη για την υπόθεση του 5χρονου που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε νηπιαγωγείο, στην Αλεξανδρούπουλη. Οι δύο νηπιαγωγοί και οι τέσσερις γονείς επρόκειτο να καθίσουν σήμερα στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Εντούτοις, η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, αρχικά υπέβαλε αίτημα αναβολής, καθώς είχε ανειλημμένη ανάκριση στη Θεσσαλονίκη, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, δεν είχε λάβει γνώση της δικογραφίας, οπότε υπέβαλε νέο αίτημα προς αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της κ. Ανάσογλου, όμως η πρόεδρος αποφάσισε να απορριφθεί και η υπόθεση να εκδικαστεί σήμερα.

Ταυτόχρονα όμως αίτημα αναβολής κατέθεσαν και οι δικηγόροι της υπεράσπισης αφού όχι μόνο δεν έχει προσκομιστεί η ιατροδικαστική εξέταση η οποία έγινε στο παιδί, αλλά δεν είχαν χρόνο να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους αφού δεν έλαβαν γνώση της δικογραφίας. Μετά από την απόρριψη των παραπάνω αιτημάτων και της έντασης που προκλήθηκε, η κα. Ανάσογλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου, για λόγους σοβαρής ανασφάλειας δικαίου και προκατάληψη στο πρόσωπο τους και το πρόσωπό της δικηγόρου που διόρισε η οικογένεια του ανηλίκου. Η υπόθεση τελικά αποφασίστηκε να διακοπεί για αύριο που αναμένεται να αποφασιστεί αν το αίτημα εξαίρεσης γίνει δεκτό ή όχι.

«Το δικαστήριο είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη. Δεν αρμόζει σε κανέναν Δικαστικό Λειτουργό να προκαλεί στον πολίτη ανασφάλεια δικαίου και να μην αφουγκράζεται τα αιτήματα του. Όπως ζητάμε αυστηροποίηση ποινών, έτσι ζητάμε πλέον και περισσότερη επίκριση και τιμωρίες στους δικαστές, καθώς, πλέον, θα έχουμε αγωγές για κακοδικία», ανέφερε η κ. Ανάσογλου.

«Το παιδί μας είπε ότι η δασκάλα πήρε τα παιδιά και ότι τους μάλωσε»

Την ίδια ώρα, ο θείος του 5χρονου παιδιού εκφράζει την αγωνία της οικογένειας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το νηπιαγωγείο.

«Το παιδί είναι χάλια, το ίδιο και η οικογένειά του. Από το σχολείο δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Το παιδί είναι εδώ μαζί μου, προσπαθούμε να το φέρνουμε σε επαφή με άλλα παιδιά για να ξεχαστεί. Σήμερα είχαμε δικαστήριο και όλες οι δασκάλες μαζεύτηκαν και δεν μίλησε καμία. Από το σχολείο δεν μας είπαν τίποτα», είπε ο συγγενής του παιδιού και συνέχισε:

«Από όλες τις δασκάλες βγήκε μόνο μία και μίλησε και είπε ότι ίσως το περιστατικό δεν έγινε στο σχολείο, που κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν έχουν μιλήσει οι γονείς των παιδιών που κακοποίησαν τον ανιψιό μου με τους γονείς του».

Όπως ανέφερε ο θείος, η απουσία ενημέρωσης από τη μεριά του σχολείου εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την αμέλεια των υπευθύνων. «Οι δύο νηπιαγωγοί και οι τέσσερις γονείς βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο. Το δικαστήριο πήρε αναβολή μίας ημέρας γιατί έλειπαν ορισμένα δικαιολογητικά. Αύριο θα γίνει ξανά δικαστήριο», υπογράμμισε και κατέληξε κάνοντας μία αποκάλυψη:

«Όταν το δικαστήριο πήρε αναβολή οι δασκάλες που ήταν πίσω άρχισαν να χειροκροτούν, υποστηρίζοντας τους δασκάλους του σχολείου. Εγώ τους απάντησα “ντροπή σας, αν γινόταν αυτό στο παιδί σας θα χειροκροτούσατε;”. Το παιδί μας περιέγραψε τι έγινε, ανέφερε ότι το απομόνωσαν, το ξάπλωσαν στην αίθουσα, έκλεισαν την πόρτα και του έβαλαν ένα δάχτυλο στον πρωκτό του. Το παιδί μας είπε ότι η δασκάλα πήρε τα παιδιά και ότι τους μάλωσε. Μάλιστα ανέφερε να μην πουν τίποτα για να μην χάσει τη δουλειά της».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ολίγον Μωαμεθανοί μην το ξεχνάτε …
    Ολίγον Β-ομά μην το ξεχνάτε …
    Ολίγον Οθωμανικό Δίκαιο μην το ξεχνάτε …
    Βάλτε τα μαζί και θα δειτε την αλήθεια, την τραγική αλήθεια για το μικρό παιδί και για τη χώρα … επιδόματααααα βρεεεεε ….
    _ Και τι θα κάνει ο ΚΟΥΛΗΣ είπε; Ας τολ΄μησει να εφαρμόσει εκεί πάνω όσα μας είπε με καμάρι και ο Ταγιπ θα του εφαρμόσει ….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This