Δίχως τέλος η πύρινη κόλαση στην Κορινθία: Σε δύο μέτωπα η φωτιά – Νέο μήνυμα για εκκένωση από το 112

«Όλο το βράδυ προσευχόμασταν να μην φυσήξει» - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου– Πατρών

Must Read

Αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση βρίσκονται οι κάτοικοι της Κορινθίας, αφού η τεράστια φωτιά που ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει ανεξέλεγκτη για τρίτη συνεχή ημέρα, αφήνοντας πίσω της δυο νεκρούς οικογενειάρχες, ηλικίας 25 και 40 ετών, καμένα δάση, καλλιέργειες και ανθρώπινες περιουσίες.  Το μέτωπο, μήκους 32 χιλιομέτρων, συνεχίζει να κινείται με αμείωτη ένταση προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ νέες εστίες καταγράφονται προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες.

Λίγα λεπτά πριν από τις 7:30 σήμερα το πρωί, εστάλη στα κινητά των κατοίκων νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σοφιανά απομακρυνθείτε προς Ρέθι», έγραφε το προειδοποιητικό sms.

Η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο συνεχίζεται σε δύο μέτωπα με το ένα εξ αυτών να βρίσκεται κοντά στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, όπου η κυκλοφορία διακόπηκε χθες το βράδυ. Τελικά, σήμερα λίγο μετά τις 8 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι. Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

«Όλο το βράδυ προσευχόμασταν να μην φυσήξει. Οι φλόγες ήταν ορατές και κατευθύνονταν προς το χωριό μας. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, μόνο να ελπίζουμε ότι ο άνεμος δεν θα ενισχυθεί και θα μας αφήσει λίγο χρόνο», αναφέρει κάτοικος της περιοχής. Η απειλή για το τουριστικό ορεινό χωριό των Τρικάλων είναι σοβαρή, με τις αρχές και τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 132 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα και ειδικότερα πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στα Ροζενά μετέβη και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στο κινητό κέντρο «Όλυμπος» της Πυροσβεστικής.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, χαρακτήρισε την κατάσταση ως «τραγική», με πολλές ενεργές εστίες φωτιάς να κατακαίουν μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής.

Όπως εξήγησε, η κατάσταση σε πολλά χωριά της περιοχής είναι απελπιστική, με κατοίκους και πυροσβέστες να δίνουν μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στους οικισμούς, προσπαθώντας παράλληλα να αποτρέψουν την εξάπλωσή τους στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη.

«Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας. Μείνετε ασφαλείς» τονίζει ο δήμος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πιστώσεις Άνθρακα: Η Αγορά του 1 Τρις Δολαρίων…. ….. ….. ….. … . .. .. … .. . .. . . . . . . . .. ΥΠΕΝ: έρχονται οι πιστώσεις άνθρακα για έσοδα από τα δάση… . . . . . … . . .. . . . . .. . . . . . . . . . .
    Οι πιστώσεις άνθρακα είναι προϊόντα που διαπραγματεύονται στις αγορές και στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζουν την αξία ανά μετρικό τόνο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που δεσμεύεται από τα δάση. Η πώληση αυτών των προϊόντων αποφέρει έσοδα στους ιδιοκτήτες των δασών, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τους φορείς που τα αποκτούν να επιτύχουν τους στόχους μείωσης εκπομπών CO2.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This