Συγκλονίζει η εργαζόμενη καθαριότητας στο Ρέθυμνο: «Έλιωσαν τα ρούχα μας από την έκρηξη της μπαταρίας»

«Τα καυστικά υγρά μπήκαν στο μάτι μου, με αποτέλεσμα να πάθω έγκαυμα στον κερατοειδή»

Must Read

Με έγκαυμα στο μάτι νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου η υπάλληλος της καθαριότητας του δήμου, που τραυματίστηκε μαζί με ακόμη μία συνάδελφό της, όταν μπαταρία αυτοκινήτου που ήταν πεταμένη σε κάδο απορριμμάτων εξερράγη!

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν το απορριμματοφόρο εκτελούσε το δρομολόγιο στην περιοχή του Πλατανιά, για την συλλογή της ανακύκλωσης. Οι δύο εργαζόμενες μετέφεραν τον κάδο προς το όχημα, ώστε να αδειάσουν το περιεχόμενο, χωρίς να γνωρίζουν πως κάποιοι είχαν πετάξει την μπαταρία αυτοκινήτου, αντί για ανακύκλωση!

«Ξεκινήσαμε το δρομολόγιο μας με το απορριμματοφόρο κανονικά και στον τρίτο κάδο που σηκώσαμε βάλαμε κάποια πράγματα της ανακύκλωσης μέσα και στον επόμενο που ήταν ο τέταρτος κάδος πατήσαμε το κουμπί, όπως κάνουμε πάντα για να γίνει η αποκομιδή στο απορριμματοφόρο, και ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και έσκασε κάτι μέσα εκεί. Κάποιος ασυνείδητος πέταξε μέσα σε κάδο ανακύκλωσης μπαταρία αυτοκινήτου», περιγράφει η υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου και συνεχίζει:

«Ξαφνικά πετάχτηκαν καυστικά υγρά πάνω μας αλλά και εισπνεύσαμε πολλά από αυτά. Δυστυχώς για μένα μπήκε και στο μάτι μέσα με αποτέλεσμα να πάθω έγκαυμα στον κερατοειδή, αλλά αυτά τα υγρά έπεσαν παντού πάνω μας, στα χέρια μας, στο σώμα μας και κάηκαν τα ρούχα μας. Μας έφεραν νερό να ξεπλυθούμε και φωνάζαμε καιγόμαστε δεν είμαστε καλά και σα να μην έφτανε αυτό έρχεται με φόρα ένας μεθυσμένος με αυτοκίνητο και πέφτει στο απορριμματοφόρο. Ακούστηκε ένα μεγάλο μπαμ από την πρόσκρουση και εμείς νομίζαμε ότι ήταν άλλη μια έκρηξη από την μπαταρία που έσκασε πριν λίγο. Όταν είδα τι συνέβη φώναζα ‘’μας τρακάρανε, μας τρακάρανε’’ και ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν φτάνει που έπεσε πάνω μας, ούρλιαζε κιόλας και φώναζε λες και του έφταιγε το απορριμματοφόρο που ήταν σταματημένο εκεί».

«Για καλή μας τύχη δεν ήμασταν πάνω στο απορριμματοφόρο»

Σύμφωνα με την υπάλληλο καθαριότητας, αμέσως μετά τη σύγκρουση και ενώ υπέφεραν από φρικτούς πόνους, ο ασυνείδητος οδηγός τράπηκε σε φυγή. 

«Εγώ ήμουν σε δύσκολη κατάσταση γιατί καιγόταν το μάτι μου και του ζήτησα να ηρεμήσει μετά αυτός έφυγε εξαφανίστηκε, όταν άκουσε ότι ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Τελικά ήρθε και το ΕΚΑΒ μας πήρε εμένα κ τη συνάδελφο μου και έτσι τελείωσε. Για καλή μας τύχη δεν ήμασταν πάνω στο απορριμματοφόρο την ώρα που μας τράκαρε αυτός γιατί θα μας είχε σκοτώσει», καταλήγει η γυναίκα.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στέλιος Σπανουδάκης, επεσήμανε πως η υπηρεσία επανειλημμένα έχει αναδείξει την ανάγκη και τους κανονισμούς που διέπουν την ορθή ανακύκλωση, ενώ έχει προχωρήσει και σε επισημάνσεις για την ανάγκη διαχωρισμού ανάμεσα σε υλικά που χρήζουν ειδικής διαχείρισης από ιδιώτες και επιχειρήσεις, σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, κάτι που δυστυχώς σε περιπτώσεις όπως η παραπάνω, αποδεικνύεται πως δεν τηρείται από μερίδα πολιτών.

Δείτε επίσης: Έκρηξη μπαταρίας αυτοκινήτου οδήγησε στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δήμου Ρεθύμνου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This