Απίστευτο: Γιαγιά στην Κρήτη γέννησε το εγγόνι της

Must Read

Συγκίνηση, ευτυχία και δάκρυα χαράς. Μια μητέρα βοήθησε την κόρη της να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, να γίνει δηλαδή και η ίδια μαμά.

Πρόκειται για μια γυναίκα 55 ετών που κατάφερε να φέρει στον κόσμο το παιδί της κόρης της, η οποία πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο και δεν μπορούσε να κυοφορήσει. Σύμφωνα με την ανάρτηση του γυναικολόγου μαιευτήρα Αλέξανδρου Ζερβάκη, πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις παρένθετης κύησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η  55χρονη στο Ηράκλειο γέννησε το εγγονάκι της, το οποίο είναι υγιέστατο και στρουμπουλό.

«Η γιαγιά αποφασισμένη, με στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της που γεννήθηκε με σύνδρομο Mayer – Rokitasky – Kuster – Hauser τύπου 1, κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία μήτρας ενώ υπάρχουν οι ωοθήκες για παραγωγή ωαρίων» αναφέρει ο γυναικολόγος στην ανάρτησή του και προσθέτει: «Απογοητευμένες και διστακτικές με συνάντησαν μετά από το ταξίδι. Είχαν ήδη προσπαθήσει και δεν τα είχαν καταφέρει και ο χρόνος πίεζε».

Η 55χρονη «χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις -κατά τη γνώμη μου- για να είναι ικανή να κυοφορήσει. Έξτρα δυσκολίες: η προϋπάρχουσα υπέρτασή της, η ηλικία και τα αυστηρά νομικά πλαίσια. Η προετοιμασία πήρε δύο χρόνια με επεμβάσεις, εξετάσεις και επιτροπές για εγκρίσεις από την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητας», αναφέρει ο Αλέξανδρος Ζερβάκης και σημειώνει: «Τα γονιμοποιημένα ωάρια από την κόρη και τον γαμπρό περίμεναν υπομονετικά, μετά που τα φτιάξαμε».

Η παρένθετη γιαγιά ήταν θηλυκός στρατιώτης

Παρά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα εμβρυομεταφοράς, η δεύτερη ήταν επιτυχμένη.

«Η κύηση ήταν υψηλού κινδύνου, η θέληση όμως υψηλότερη και η υπομονή ιώβεια. Η παρένθετη γιαγιά ήταν θηλυκός στρατιώτης. Τηρούσε κατά γράμμα αυτά που λέγαμε και τελικά πήγαμε να γεννήσουμε. Γεννήθηκε ένα παίδαρος 3.500 γραμμαρίων, στρουμπουλός και αφράτος» περιγράφει ο γιατρός ο οποίος παραθέτει τα συγκινητικά λόγια της 55χρονης: «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή» είπε η 55χρονη που κατάφερε να φέρει το εγγονάκι της στον κόσμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This