Μάστιγα τα τροχαία στην Αττική: 521 περιπτώσεις μόνο τον Σεπτέμβριο – Στους 15 οι νεκροί, 585 οι τραυματίες

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 28.928 παραβάσεις

Must Read

Δεν έχουν τέλος τα τροχαία ατυχήματα στην Αττική, με τα εκατοντάδες περιστατικά που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο, να καταδεικνύουν τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις του φαινομένου και την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο «φως» η ΕΛΑΣ, 15 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο τον 9ο μήνα του έτους, ενώ ακόμη 585 τραυματίστηκαν σε συνολικά 521 τροχαία, στην Αττική.

Όπως προκύπτει, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 28.928 παραβάσεις από τις οποίες 1.195 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 876 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 69 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.588 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 307 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 461 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 1.037 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 2.919 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 123 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, σε ελέγχους που έγιναν από το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου, έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου, ακινητοποιήθηκαν 292 οχήματα και αφαιρέθηκαν:

  • 151 πινακίδες κυκλοφορίας,
  • 324 άδειες ικανότητας οδήγησης και
  • 284 άδειες κυκλοφορίας

Τέλος, συνελήφθη από αστυνομικούς της Τροχαίας Αττικής Οδού το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής ένας 43χρονος, που οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος και κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου επιτέθηκε με ύβρεις και απειλές εναντίον των αστυνομικών, κινούμενος απειλητικά εναντίον τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This