Πώς παγίδεψαν την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου ο «πάτερ φαμίλιας» και οι άλλοι δύο ένστολοι γιοι του

Must Read

Γροθιά στο στομάχι δίνουν όσα αποκαλύπτονται μέσα από τις 160 σελίδες του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, που στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου
για συνέργεια στην αρπαγή του Μάριου Παπαγεωργίου τον ένα εκ των δύο ένστολων γιων του εγκέφαλου της σπείρας θανάτου.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», στην τελευταία κατάθεσή του στον αρμόδιο ανακριτή ο τρίτος γιος του ισοβίτη Πέτρου Μιχαλεάκου χαρακτηρίζει -ούτε λίγο ούτε πολύ- τον πατέρα του «γύπα» και «ζιγκολό», που πάντα συνήθιζε να αποσπά χρήματα από «μεγάλες και εύπορες κυρίες…».




Μάλιστα, το παιδί που έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του με την υπόλοιπη οικογένεια και τους δύο αστυνομικούς αδελφούς του έχει και σήμερα ικανό τον πατέρα του να κάνει μεγάλο κακό και στη Βαρβάρα Θεοδωράκη, μητέρα του απαχθέντος και δολοφονηθέντα Μάριου Παπαγεωργίου.

Αδίστακτοι

Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι ως «οικογένεια πανούργων, με «μεγάλες άκρες» στο περίφημο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, περιγράφονται στο τελευταίο βούλευμα του συμβουλίου εφετών και οι δύο γιοι αστυνομικοί του αδίστακτου ισοβίτη Πέτρου Μιχαλεάκου, που πριν από 12 χρόνια απήγαγε, σκότωσε και εξαφάνισε το πτώμα του «οικογενειακού τους φίλου» Μάριου Παπαγεωργίου.

Μάλιστα, ο καταδικασμένος «πάτερ φαμίλιας» παγίδευσε τον Μάριο το μοιραίο βράδυ στις 9/8/2012 και τον παρέσυρε στο ραντεβού στο Μεγάλο Πεύκο, για να του πουλήσει -όπως αναφέρεται στο βούλευμα αντί του ποσού των 6000 ευρώ συσκευή για να «ακούει» το κινητό τηλέφωνο της ερωμένης του, όπως από ανασφάλεια ήθελε ο 26χρονος κάθε φορά να κάνει με κάθε του νέα σχέση, επειδή φοβόταν μην τυχόν και τον απατούν… Ο μοναδικός «αμέτοχος» από όλη την οικογένεια του ισοβίτη εμφανίζεται ο τρίτος γιος της οικογένειας, που δεν είναι αστυνομικός, και ο οποίος στις 7/12/2022 σε ένορκη κατάθεση ενώπιον του ανακριτή φαίνεται να εμφανίζει -ούτε λίγο ούτε πολύ- τον πατέρα του ως «γύπα ζιγκολό».

Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρει: «Ήμουν απ’ όσο θυμάμαι μικρός στην αμερικανική βάση στο Ελληνικό, τότε ο πατέρας μου ήταν εκεί ως οδηγός, είχε όμως και μία άδεια ταξί, αλλά δεν οδηγούσε ταξί. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι συνήθιζε να πλησιάζει εύπορες μεγάλες κυρίες σε ηλικία και να τους αρπάζει χρήματα με διάφορες προφάσεις. Μία απ’ αυτές τις κυρίες την είχα γνωρίσει και με είχε πάρει τηλέφωνο να με ρωτήσει πώς ήμουν μετά από το τροχαίο ατύχημα. Έπεσα από τα σύννεφα, δεν είχα κανένα τροχαίο, και μου απάντησε ότι ο πατέρας μου της είχε πει ότι είχα τραυματιστεί σε τροχαίο, είχε καταστραφεί το αμάξι μου και της είχε πάρει τρία εκατομμύρια δραχμές, για να μου πάρει καινούργιο».

Ανακριτής: Γιατί πιστεύετε ότι ο πατέρα σας, αν και αμετακλήτως καταδικαστείς, δεν αποκαλύπτει την τύχη της σορού του Μάριου;

Γιος: Μπορώ να σας πω ότι έχει ένα έντονο υπερεγώ και επειδή του προκλήθηκε κακό από αυτή την ιστορία ίσως να μη θέλει να πει το παραμικρό, αν και ξέρει τα πάντα. Είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος άνθρωπος, δεν θέλω να βγει από τη φυλακή. Τον έχω ικανό να δημιουργήσει μεγάλο κακό, ακόμα και στη μαμά του Μάριου.

Το «βαθύ λαρύγγι»

Το προφίλ του «άκρως επικίνδυνου» Πέτρου Μιχαλεάκου αποτυπώνεται στο τελευταίο βούλευμα που τώρα παραπέμπει σε νέα δίκη και τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας, που την εποχή της απαγωγής υπηρετούσε στην Κρατική Ασφάλεια Αττικής, και από τον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ γνώριζε τα πάντα για την πορεία των ερευνών στο ξακουστό Τμήμα Ανθρωποκτονιών, στον 11ο όροφο. Οι δικαστές στο Συμβούλιο Εφετών επισημαίνουν μάλιστα: «Όταν η Βαρβάρα Θεοδωράκη την 16η/8/2012 ανέφερε στον ίδιο τον ανώτερο αστυνομικό (σ.σ.: αναφέρει το όνομα και την ιδιότητά του) για την απαγωγή, αυτός τη διαβεβαίωσε στον “λόγο της τιμής του” ότι δεν θα διαρρεύσει τίποτα, αλλά μόλις την επομένη η μητέρα των αστυνομικών και σύζυγος του Μιχαλεάκου τηλεφωνεί στη μητέρα του Μάριου και της λέει: “Ο Πέτρος είναι θυμωμένος πολύ με αυτό που έκανες ”. Συνεπώς ο μεγαλύτερος γιος -αστυνομικός, 42 ετών- ενημέρωσε άμεσα τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης».

Παραδόξως όμως «φθηνά» τη γλίτωσε και ο άλλος γιος του ισοβίτη Πέτρου Μιχαλεάκου, ο μικρότερος 41 ετών, που συνεχίζει να υπηρετεί… κανονικά και με τον νόμο σε υπηρεσία της Αστυνομίας και μάλιστα στα νότια προάστια. Ο 41χρονος στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες (σ.σ.:24/8/2012) ακούγεται -με βρισιές όπως επί λέξει αναφέρει στο τελευταίο βούλευμα- να πιέζει ασφυκτικά τη μητέρα του να του δώσει χρήματα, γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί…

Γιος: Σε παίρνω τόσες μέρες και στο λέω, κι εγώ ξέρω ότι γίνονται μαλακίες εκεί πέρα, το καταλαβαίνεις; Δεν είμαι μαλάκας, άκουσέ με, δεν είμαι μαλάκας, ξέρω κι όλα αυτά που μου λες είναι δικαιολογίες.

Μητέρα: Μπορείς να μη μιλάς πολύ; Θα σε πάρω εγώ.

Γιος: Αφησέ με, σε παρακαλώ, ξέρω τι γίνεται. Δεν μπορώ να μη μιλάω, γιατί βλέπω το δίκιο. Γιατί μου το κάνεις αυτό; Υποτίθεται ότι με αυτά τα λεφτά θα ήμασταν καλύτερα, γιατί κάνεις μαλακίες; Στα έχει κρυμμένα, στα δίνει με το σταγονόμετρο. Μάνα, δεν ξέρω τι θα κάνεις, πήγαινε, βάλε λεφτά στον λογαριασμό, να βάλεις 800 ευρώ τουλάχιστον.

Μητέρα: Δεν μπορώ να σηκώσω 800 ευρώ τώρα.

Γιος: (σ.σ.: ακούγονται πολλές βρισιές): Μάνα, με γάμησες, με έχεις γαμήσει, χρωστάω νοίκια, με έχεις γαμήσει, ρε πούστη, σκατά τα έχεις κάνει, γι’ αυτό και ο άλλος (σ.σ.:Πέτρος Μιχαλεάκος) δεν σου δίνει μία… Φρόντισε με τον Πέτρο να μου πεις τι θέλει να μου δώσει, να μου τα δώσει, να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, γιατί από σένα δεν περιμένω…

Μητέρα: Τα λεφτά τα έχουμε, αλλά όταν σου εξηγήσω, θα καταλάβεις…

Σύμφωνα με τους δικαστές, η επιρροή του «πάτερ φαμίλια» στη Βαρβάρα Θεοδωράκη και στον Μάριο δεν ήταν μόνο ατομική, αλλά όλη η οικογένειά τους «είχε περικυκλώσει συναισθηματικά και ηθικά. Οι δυο αστυνομικοί είχαν αναπτύξει στενές φιλικές σχέσεις με τον Μάριο και απολάμβαναν της εμπιστοσύνης και της έγκρισης της μητέρας του. Με αυτόν τον τρόπο η Βαρβάρα Θεοδωράκη είχε ήσυχη τη συνείδησή της ότι το παιδί της μεγαλώνει και εντάσσεται σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον γεμάτο ασφάλεια και ηθικές αξίες».

Σε ανύποπτο χρόνο η μητέρα του Μάριου είχε εκμυστηρευτεί στη σύζυγό του Μιχαλεάκου Π.Σ. ότι είχε πάρει δάνειο 450.000 ευρώ για ανέγερση κατοικίας και ότι η αγαπημένη της θεία είχε αποταμίευση το ποσό των 170.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή διέθετε 620.000 ευρώ. Η μητέρα των αστυνομικών μετέφερε αυτή την πληροφορία στον άντρα της όσο και στα δύο τέκνα της, τους αστυνομικούς. Ο Μιχαλεάκος, μαζί με τη γυναίκα του και γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα αλλά και την παθολογική αγάπη της Βαρβάρας, αποφάσισε να απαγάγουν τον Μάριο και να ζητήσουν την καταβολή όλων των λίτρων…

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This