Αναβλήθηκε η δίκη για το παράνομο νεκροταφείο στα Καλύβια λόγω θανάτου του ιερέα που είχε στήσει τη φάμπρικα στην αυλή του σπιτιού του

Η «ζωή εν τάφω» στις αίθουσες δικαστηρίων

Must Read

Την αναβολή της δίκης της 19ης Σεπτεμβρίου λόγω θανάτου του ιερέα ∆ημήτρη Ράικου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για το παράνομο νεκροταφείο στην περιοχή των Καλυβίων, ζήτησε και πήρε η οικογένειά του. Η έδρα του δικαστηρίου πλημμελειοδικών Αθήνας ζήτησε από την οικογένεια του εκλιπόντος ιερέα ληξιαρχική πράξη θανάτου, ενώ η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 ∆εκεμβρίου. Η επόμενη δίκη θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», στη δίκη της 19ης Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε μέλος της οικογένειας του ιερέα ζητώντας να αναβληθεί η δίκη, καθώς ο υπέργηρος ιερέας, που τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα υγείας, είχε αποβιώσει.

Η «Espresso» επικοινώνησε με έναν από τους μηνυτές της δίκης της 19ης Σεπτεμβρίου και πατέρα ενός από τα βρέφη που είχαν ταφεί στο παράνομο νεκροταφείο, τον κ. Γιώργο Τ., ο οποίος μας επιβεβαίωσε την πληροφορία για τον θάνατο του ιερέα και μεταξύ άλλων μας ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι παρουσιάστηκε μέλος της οικογένειας του ιερέα και ζήτησε αναβολή, καθώς ο ∆ημήτρης Ράικος είχε αποβιώσει εδώ και κάποιους μήνες. Είχα μηνύσει, μεταξύ άλλων, και τον συγκεκριμένο ιερέα μετά τον θάνατο του 7μηνίτικου παιδιού μου. Θυμάμαι, με είχε πλησιάσει μια κυρία μέσα στο νοσοκομείο και μου είχε ζητήσει να αναλάβει εκείνη όλες τις διαδικασίες μέχρι και την ταφή του παιδιού μου. Το μόνο που της είπα: “∆εν με νοιάζει πόσα θα δώσω, αλλά θέλω να γίνει το καλύτερο για το νεκρό παιδί μου”. Αν και της είχα αναφέρει διάφορα νεκροταφεία, εκείνη μου πρότεινε την Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου στα Καλύβια. Μου είχε παρουσιάσει, τότε, το μέρος εκείνο ως παράδεισο. Εμείς δεν είχαμε το ψυχικό σθένος να είμαστε παρόντες κατά την ταφή, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά ψυχολογικά προβλήματα με την εξέλιξη θανάτου του παιδιού μας.  Όταν είδαμε την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” καταλάβαμε τι είχε συμβεί. Πήγαμε στο παράνομο νεκροταφείο για να δούμε πού έχει ταφεί το παιδί μας. Ο χώρος ήταν βρόμικος με σκουπίδια. Ψάξαμε μαζί με άλλους γονείς που είχαν χάσει τα βρέφη τους. Εμείς προσωπικά δεν βρήκαμε κανέναν τάφο. Βρήκαμε μόνο μια ταμπέλα που έγραφε το επώνυμό μας και τίποτα άλλο. Ούτε τάφο ούτε τίποτα. Από αυτή την υπόθεση του νεκρού παιδιού μας, που δεν ξέρουμε πού έχει ταφεί, αποκτήσαμε ψυχολογικά προβλήματα. Υπάρχουν γονείς που δεν είδαν ούτε νεκρό το παιδί τους. ∆εν ξέρουν, δηλαδή, αν πραγματικά έχει πεθάνει. Την υπόθεση θα τη φτάσουμε έως το τέρμα για την ψυχή του παιδιού μας» λέει ο χαροκαμένος πατέρας.




Μείωση

Η υπόθεση του ιερέα ∆ημήτρη Ράικου, με το παράνομο νεκροταφείο στην περιοχή των Καλυβίων, το οποίο λειτουργούσε κανονικά εδώ και χρόνια, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε το 2022 από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Όλα άρχισαν από τη μήνυση που είχε καταθέσει ο Ταξιάρχης Πιτταράς στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, καταγγέλλοντας ότι στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο υπάρχουν ένα σπίτι, όπου κατοικεί ένας ιερέας με τη σύζυγο και τα παιδιά τους, ένας ναός, που δεν γνωρίζει εάν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί, και στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια: στο ένα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος, γίνονται ταφές ενηλίκων και στο δεύτερο γίνονται ταφές βρεφών και παιδιών.

Στη μήνυση, τότε, γινόταν αναφορά για συμφωνίες με γραφεία τελετών και για χρήματα που λάμβανε ο ιερέας για κάθε παιδί και κάθε ενήλικο που θάβει στην αυλή του σπιτιού του. «Αυτός είναι ένας ιδιωτικός χώρος, δεν υπάγεται στην ιερά μητρόπολη. Είναι το σπίτι του ιερέα που περιλαμβάνει και έναν μικρό ναό. Είναι ιδιωτικός χώρος. Βεβαίως, η εκκλησία θα λάβει τα μέτρα της» είχε αναφέρει, τότε, ο πατήρ Μιχαήλ Κωνσταντινίδης από την Αρχιεπισκοπή, όπου ανήκε ο ιερέας. Μάλιστα, ο άνθρωπος που είχε καταγγείλει τον ιερέα ήταν ο πρώην άνδρας της κόρης του. «Ο κύριος αυτός έβαλε τα δυο μου παιδιά να τον βοηθούν να θάβει… Θάβει γιατί κονομάει, δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του» είχε αναφέρει στην ίδια εκπομπή.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This