Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εναντίον Φλωρίδη: Αναποτελεσματική η αυστηροποίηση των ποινών

«Είναι ατελέσφορα και δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα»

Must Read

Βολές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης εξαπολύει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την αυστηροποίηση των ποινών. Μετά την συνάντηση μελών με τον Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη, εκφράζουν την πλήρη διαφωνία της Ένωσης τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

«Δηλώσαμε την διαφωνία μας στην αυστηροποίηση των ποινών και την επαναφορά του κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας, καθώς είναι ατελέσφορα και δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα».

Η ανακοίνωση της Ε.Δ.Ε

«Το προεδρείο της Ένωσης πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων θεμάτων θέσαμε το ζήτημα της αύξησης ή επικουρικά της ανακατανομής των οργανικών θέσεων υπέρ των Εφετείων μετά την ενοποίηση του πρώτου βαθμού και την μεταφορά ύλης στα Εφετεία.

Ζητήσαμε την άμεση καταβολή των οδοιπορικών στους συναδέλφους που πραγματοποιούν μεταβατικές έδρες. Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο των διαδικασιών της δυνατότητας εθελουσίας εξόδου εκείνων των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ζητήσαμε τη συμμετοχή της Ένωσης στις επιτροπές του Υπουργείου. Ενημερώσαμε για το αίτημα που υποβάλλαμε στο Υπουργείο Οικονομικών για την επαναφορά των δώρων στον δημόσιο τομέα.

Δηλώσαμε την διαφωνία μας στην αυστηροποίηση των ποινών και την επαναφορά του κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας καθώς είναι ατελέσφορα και δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ..
    Ποιόν να χέσεις και ποιόν να φτύσεις!..
    ..
    Αυτό εδώ το καρκίνωμα,κατάφερε και τα είχε κάνει πιό μπάχαλο κι απ’τ μπάχαλο που τα είχε κάνει η μεγάλη σχολή του σημίτη..
    Κακήν κακώς και κλωτσηδών είχε πάρει πούλο τότε κ εξαφανίστηκε..
    Κι όμως!..
    Μέχρι κι αυτό του κουραδόσκατο ανακαλύφθηκε εκ νέου,και βρήκε κι αυτό θέση στην κυβέρνηση των αλητών για να ταλαιπωρεί και να προκαλεί χυδαία..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This