Κορυφώνεται η διαμάχη Καρυστιανού-Πλακιά: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για το εξώδικο» – Τι απαντά ο πατέρας των διδύμων

Η εμφάνιση των χαροκαμένων γονιών σε πρωινή εκπομπή - Δίχως τέλος η διαμάχη

Must Read

«Κορυφώνεται» η κόντρα ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με αφορμή τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τους δικαστικούς αγώνες των οικογενειών. Μετά το εξώδικο που έστειλε η Μαρία Καρυστιανού στο Νίκο Πλακιά, οι δυο τους εμφανίστηκαν στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, κάνοντας για ακόμη μία φορά σαφείς τις θέσεις τους.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, κατηγόρησε τον πατέρα των αδικοχαμένων διδύμων πως προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο, ερχόμενος σε επικοινωνία με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη -πληροφορία που διεύψευσε ο ευρωβουλευτής- καθώς και ότι γενικότερα στέκενται απέναντι της σε κινήσεις που κάνει η ίδια ως Πρόεδρος του Σωματείου στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

«Ο κύριος Πλακιάς θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να μιλήσει μαζί μας, καθώς μιλάει σχεδόν καθημερινά με μέλος του συλλόγου και να ζητήσει διευκρινήσεις, δεν έχουμε κρύψει κάτι. Το καταστατικό του συλλόγου μας είναι ξεκάθαρο, τα χρήματα πηγαίνουν αποκλειστικά και μόνο σε νομικές ενέργειες κι οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την δικαίωση του αγώνα μας και τα υπόλοιπα -αν μείνουν χρήματα εφόσον ευοδωθεί η προσπάθειά μας- θα πάνε σε φιλανθρωπίες στο όνομα των παιδιών», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Έχω μιλήσει με νομικές εταιρείες του εξωτερικού, τα χρήματα είναι πολλά. Μπορούμε να πάμε άμεσα στο εξωτερικό, υπό δύο προυποθέσεις. Όταν ξέρουμε ότι δεν θα δικαιωθούμε στη χώρα μας και όταν αρχειοθετηθούν οι κατηγορίες για τα πολιτικά πρόσωπα -που εκεί πάει το πράγμα. Εμάς μας ενδιαφέρουν και τα δύο. Όταν λοιπόν μπουν στο αρχείο, εμείς έχουμε μονάχα τέσσερις μήνες για να καταθέσουμε φακέλους και να πάμε στο δικαστήριο. Αυτό το διάστημα είναι εξαιρετικά μικρό, άρα θέλουμε μία νομική ομάδα του εξωτερικού, που θα πάρουν το φάκελο, θα μας καθοδηγούν κι εδώ». 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών έκανε λόγο και για το επεισόδιο στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας πως ο Νίκος Πλακιάς θέλει να βρίσκεται απέναντί της. «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το εξώδικο, από εμένα εστάλη, όχι από το Σύλλογο. Ο λόγος είναι ο εξής: όταν έφτασα στις Βρυξέλλες πληροφορήθηκα ότι ο κύριος Πλακιάς προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία μου. Από εκεί και πέρα τι να λέμε; Επικοινώνησε με τον ευρωβουλευτή τον κ. Αρβανίτη για να μην μιλήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τι φοβήθηκε μην βγάλω δίσκο στους ευρωβουλευτές; Εκεί λοιπόν αναγνώρισα ότι το θέμα είναι προσωπικό», επεσήμανε και κατέληξε:

«Ο καθένας δίνει τον αγώνα του με την καθαρότητα που τον διακρίνει. Απέναντι σε αυτό που κάνω εγώ για το παιδί μου, δεν θα αφήσω κανένα εμπόδιο να μπει στον δρόμο μου, ακόμη και αν είναι από συγγενή θυμάτων».

Τέλος, ερωτηθείσα για τα οικονομικά του συλλόγου, που θα ενισχυθούν σημαντικά από τα έσοδα της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο, απάντησε ότι «στον σύλλογο έχουμε κάποια χρήματα από τις εγγραφές μελών, ίσως έχουν γίνει και δωρέες, δεν τα παρακολουθώ στενά αυτά, υπάρχουν λογιστές όπως σε κάθε σωματείο».

 

Από την πλευρά του ο Νίκος Πλακιάς ζήτησε να μην υπάρχει σύνδεση της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο με τα παιδιά και την ανιψιά του που χάθηκαν στα Τέμπη, διατηρώντας επιφυλάξεις και αφήνοντας έμμεσες αιχμές για την διαχείριση των εσόδων της συναυλίας.

«Να βγει ο κ. Αρβανίτης στο τηλέφωνο και να πει αν με γνωρίζει, αν ξέρει ποιος είμαι και αν τον πήρα ποτέ τηλέφωνο. Μια φορά μίλησα μαζί του σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και ποτέ άλλοτε. Πλακιάς είναι και ο αδελφός μου, να μας ξεκαθαρίσει η κ. Καρυστιανού αν και ποιος πήρε», τόνισε, ενώ σε ότι αφορά την διένεξη με την Μαρία Καρυστιανού, με φόντο την συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Νίκος Πλακιάς είπε:

«Δεν έχω κανένα μένος προσωπικό με κανέναν, ιδίως συγγενή θυμάτων, ιδίως μάνα που έχασε το παιδί της. Εγώ μια ανάρτηση έκανα για το από πότε, από ποιους και με ποιους όρους έχει κανονιστεί αυτή η συναυλία. Θα πρέπει αυτή να γίνει με τα ονόματα των συγγενών που οργανώνουν την συναυλία και όχι στο όνομα όλων. Να πάνε τα χρήματα όπου θέλουν, δεν με αφορά. Εγώ θέλω στο όνομα των Τεμπών, στον αριθμό 57, στο έγκλημα αυτό ειναι μέσα τα παιδιά μου, ότι γίνεται να γίνεται με ονόματα: η κ. Καρυστιανού, ο κ. τάδε, γίνεται αυτό για τα παιδιά μας και ζητάμε μια οικονομική ενίσχυση».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει ότι θα πάνε αλλού τα χρήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει η συναυλία να μην γίνεται με αναφορά στα παιδιά του. «Έστειλα εξώδικο σε Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΟΕ και στον σύλλογο θυμάτων που είναι πρόεδρος η Μαρία Καρυσιανού, στους τρεις άμεσους διοργανωτές της συναυλίας: να ενημερωθεί ο κόσμος ότι δεν εκφράζει όλες τις οικογένεις των θυμάτων, αλλά ποιες συγκεκριμένες οικογένειες αφορά», είπε εμφανώς φορτισμένος ο Νίκος Πλακιάς, ενώ αναφερόμενος στην Μαρία Καρυστιανού σημείωσε:

«Μας έχουν μπλοκάρει από την σελίδα του Σύλλογου (ενν. στα social media), προσωπικά η κ. Καρυστιανού με έχει αποκλείσει από τα social της εδώ και 5 μήνες. Δεν υπάρχει καμία διαμάχη, ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει».

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ντρέπεστε που δεν είστε εκατομμυριούχος να πληρώσετε ο ίδιος τα έξοδα και προτιμάτε όλα να λήξουν εδώ στην Ελλάδα;

  2. Πρόταση: να γίνει ένα crowdfunding για τον συλλογο, διότι εδώ δεν πρόκειται απλώς για τους 57 των Τεμπών, αλλά για όλους τους αδικοχαμένους λόγω τιυ διεφθαρμένου και ανίκανου πολιτικού προσωπικού.

    Μια και βρέθηκε μια Καρυστιανου και μερικοί άλλοι να αναλαβουν δράση, ας τους ενισχύσουμε όπως μπορεί ο καθένας.

  3. να πάρω λεφτά από συναυλία και να συνεχιστεί ο ακριβός δικαστικός αγώνας στο εξωτερικό. Εκτός αν ο κος Πλακιάς τούς είπε εγώ έχω τα μέσα θα αναλάβω εγώ ότι έξοδα προκύψουν από τα δικηγορικά γραφεία τού εξωτερικού. Κάποια άλλη 3η εκδοχή δεν μπορώ να φανταστώ.

    • Φαντάζομαι ότι τώρα θα τρίβουν τα χέρια τους από την χαρά τους μερικοί. Δεν δικαιολογείται με τίποτε ένας καυγάς ή ανταγωνισμός μεταξύ των γονέων των θυμάτων, πρέπει να λήξει εδώ και τώρα το θέμα αυτό. Μόνον κακό κάνουν στην υπόθεσή τους.

        • Δυστυχώς. Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτή η αντιπαράθεση εκ μέρους του. Ας το λήξει να τελειώνει. Προέχει η προσφυγή σε δικαστήριο του εξωτερικού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This