Στη… φάκα ο Perikles! – Για βιασμό και δολοφονίες δύο γυναικών πριν από 47 ολόκληρα χρόνια στη Μελβούρνη!

Πώς οι ιταλικές Αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον Πέρη Κουρουμπλή, που καταζητούνταν για τον βιασμό και τη δολοφονία δύο γυναικών

Must Read

Ένας Ελληνοαυστραλός πράκτορας, που συστήθηκε ως «επενδυτής», παρέσυρε στη Ρώμη τον Πέρη Κουρουμπλή, που είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, ενώ καταζητούνταν από το 2017 από τις Αρχές της Αυστραλίας, καθώς θεωρείται ο μοναδικός βασικός ύποπτος για τον βιασμό και τις δολοφονίες δύο γυναικών πριν από 47 ολόκληρα χρόνια στη Μελβούρνη.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Όπως αποκαλύπτει η «Espresso», οι προσπάθειες της Interpol να συλληφθεί στην Αθήνα και να εκδοθεί στην Αυστραλία ο 65χρονος δεν έπιασαν τόπο, επειδή στη χώρα μας με την παρέλευση της 25ετίας παραγράφεται οποιοδήποτε αδίκημα ή κακούργημα.

Έτσι εμφανίστηκε ο… από μηχανής θεός, ο Ελληνοαυστραλός «επιχειρηματίας», που προσέγγισε τον Κουρουμπλή στα social media αναζητώντας πληροφορίες για αγορά ακινήτου στην ελληνική πρωτεύουσα. Ο ύποπτος «τσίμπησε» και προθυμοποιήθηκε να κάνει διαπραγματεύσεις για ακίνητο και, μάλιστα, της οικογένειάς του. Οι «συνομιλίες» κράτησαν τρεις μήνες, αλλά ο «επενδυτής», δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης του παλιού ηλεκτροσυγκολλητή, δεν βιαζόταν, μέχρι που τον έπεισε να «μοιράσουν» τη διαδρομή και να συναντηθούν στη Ρώμη. Μάλιστα ο κρυφός πράκτορας, προκειμένου να φανεί «φερέγγυος», προθυμοποιήθηκε να του βγάλει και τα αεροπορικά εισιτήρια. Έτσι γνώριζε επακριβώς τον αριθμό και την ώρα της πτήσης από την Αθήνα. Αυτό το επιβεβαίωσε, μάλιστα, και ο επικεφαλής της ομάδας που συνέλαβε τον Κουρουμπλή.

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο 65χρονος εντοπίστηκε στην πύλη εισόδου του αεροδρομίου Fiumicino της Ρώμης. Ο αξιωματικός Φερνάντο Σπεζιάλι δήλωσε με σαφήνεια τα
εξής: «Λάβαμε σήμα από την Interpol από την παραμονή της σύλληψης, στις 18 Σεπτεμβρίου, για… πιθανή άφιξη ενός καταζητουμένου, που ερχόταν στην Ιταλία από την Ελλάδα. Το όνομα δόθηκε και αρχίσαμε να ελέγχουμε και να παρακολουθούμε όλες τις πτήσεις από την Ελλάδα. Η δική του ήρθε στις 12.30 μ.μ. στις 19 Σεπτεμβρίου. Η πτήση είναι στη ζώνη Σένγκεν, που επιτρέπει στους επιβάτες να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς έλεγχο μεταξύ χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ιταλίας. Οι Αυστραλοί τον είχαν “αναγνωρίσει” ως Perry και εμείς τον προσδιορίσαμε ως Perikles. Στη συνέχεια τον συνοδεύσαμε στα γραφεία μας, τον φωτογραφήσαμε, πήραμε τα δακτυλικά του αποτυπώματα και ανακαλύψαμε ότι ήταν το πρόσωπο που ενδιαφέρει τους Αυστραλούς».

Ο Κουρουμπλής δεν έμοιαζε με επιχειρηματία και είπε στην ιταλική αστυνομία ότι ήταν τουρίστας. Εξάλλου, ήταν κατηφής, δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη και ούτε προσπάθησε να διαφύγει. Σήμερα κρατείται στις φυλακές στη Regina Coeli, μέχρι να εκδοθεί στην Αυστραλία, αφού ο ίδιος έχει πει πως δεν θα ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος.

Ο 65χρονος έφυγε από την Αυστραλία για την Ελλάδα το 2017, όταν οι ντετέκτιβ του Ανθρωποκτονιών τού ζήτησαν να υποβληθεί σε τεστ DNA, καθώς διεξήγαγαν έρευνα για τον βιασμό και τον φόνο των δύο γυναικών τον Ιανουάριο του 1977. Σαράντα εφτά χρόνια μετά δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον θάνατό τους και ο Κουρουμπλής δηλώνει αθώος.

H Σούζαν Άρμστρονγκ

Η Σούζαν Μπάρτλετ και η Σούζαν Άρμστρονγκ ζούσαν στο ίδιο σπίτι στην Easey Street, στο Collingwood. Ο 16 μηνών γιος της Άρμστρονγκ εντοπίστηκε αφυδατωμένος στην κούνια του στο διπλανό δωμάτιο. Το παιδί ήταν καρπός του έρωτά της με ντόπιο κάτοικο έπειτα από διακοπές της στη Νάξο. Ο γιος της σήμερα πλησιάζει τα πενήντα έτη και ο Έλληνας πατέρας του, αν ζει, αγνοεί την ύπαρξή του. Τότε ο Κουρουμπλής ήταν 17 ετών και φοιτούσε στο λύκειο Collingwood, όπου η Σούζαν Μπάρτλετ ήταν καθηγήτρια Καλλιτεχνικών.

H Σούζαν Μπάρτλετ

Οι προσπάθειες πάντως στο παρελθόν να οδηγηθεί ο μοναδικός ύποπτος στην Αυστραλία μέσω και της διπλωματικής οδού απέτυχαν, με αποτέλεσμα να μπει ο 65χρονος στη διεθνή λίστα καταζητουμένων, επικηρυγμένος με 1.000.000 δολάρια.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This