«Το υπουργείο Πολιτισμού είναι αναρμόδιο για το αντίτιμο» – Τι λέει η αντιπρόεδρος του ΣΕΑ για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Must Read

Τα όσα ισχύουν γύρω από τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο που έχει γίνει αντικείμενο διαμάχης των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη και για την συνεδριάζει σήμερα το  Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, εξηγεί η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

«Σχετικά με τη συναυλία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο, που συζητείται σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, θα ήθελα να θυμίσω ότι το ΥΠΠΟ κρίνει από άποψη προστασίας μνημείου, συμβολικής και πραγματικής» αναφέρει σε ανάρτησή της η κα Κουτσούμπα και σημειώνει:

«Αν ο Σύλλογος που ζητά το Καλλιμάρμαρο έχει νόμιμη ύπαρξη (που έχει), αν ο φάκελος της παραγωγής έχει πλήρη κάλυψη για κάθε πιθανό κίνδυνο για το νεότερο μνημείο (που, όπως πληροφορούμαι, έχει), αν ο τίτλος και ο σκοπός της συναυλίας δεν προσβάλλει το νεότερο μνημείο (αυτονόητο), τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δοθεί».

Όπως τονίζει η αντιπρόεδρος του ΣΕΑ, το υπουργείο Πολιτισμού είναι αναρμόδιο για το ζήτημα του αντιτίμου στη συναυλία:  «Κανένας κίνδυνος δεν προκύπτει για το νεότερο μνημείο από τη διοργάνωση συναυλίας και δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση που η ΕΟΕ να ήταν θετική για συναυλία και το ΚΣΝΜ να είπε όχι. Το αίτημα να γίνει η συναυλία χωρίς αντίτιμο (εκτός του ότι δεν είναι εφικτό, για όποιον γνωρίζει κόστη όπως “ενοικίαση” Καλλιμάρμαρου, ηχητικά, φώτα, ασφάλεια για συναυλία 50.000 ανθρώπων) δεν είναι θέμα του ΥΠΠΟ».

Και καταλήγει λέγοντας: «Πιστεύω ότι τα μέλη του Συμβουλίου θα πράξουν αυτό που επιβάλλει η συνείδηση όλων μας. Και μακάρι να γεμίσει το Καλλιμάρμαρο και να μείνουν στον Σύλλογο λεφτά για να κάνει ό,τι ενέργειες χρειάζονται».

Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με τη Μαρία Καρυστιανού να στέλνει εξώδικο στον Νίκο Πλακιά που θέλει να εμποδίσει την πραγματοποίηση της συναυλίας με εισιτήριο 15 ευρώ για τους θεατές, χρήματα τα οποία θα διατεθούν για τον δικαστικό αγώνα του Συλλόγου.

ΦΩΤΟ: Αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. να αρνούνται να ενισχυθεί οικονομικά μέσω τής συναυλίας, ο δικαστικός αγώνας τους στα δικαστήρια τού εξωτερικού. Αν πρέπει οπωσδήποτε να βγάλουμε κάποιο νόημα, από πού πηγάζει η άρνηση αυτή, θα αναγκαστούμε να βρωμίσουμε την σκέψη μας και δεν θέλουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This