Στον δρόμο του Θεού στα 19 του

Must Read

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τελέστηκε η βάφτιση ενός 19χρονου αγοριού στη Λάρισα, με την καθηγήτριά του να λαμβάνει τον ρόλο της νονάς. Ο 19χρονος Skerdi Hysa, που εκδήλωσε την επιθυμία να ενταχθεί στη Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και να βαπτιστεί χριστιανός ορθόδοξος, ζούσε μαζί με την οικογένειά του «εν Χριστώ» πολύ πριν ωριμάσει αυτή η απόφαση στην ψυχή του.

«Κυρία, εγώ θέλω να βαπτιστώ χριστιανός. Θέλετε να γίνετε η νονά μου;» ρώτησε πριν από λίγο καιρό την καθηγήτρια Οικονομικών Ευαγγελία Θ. Νασιάρα – Βαϊούλη, που του παραδίδει μαθήματα σε φροντιστήριο της Λάρισας. «Ναι, είναι μεγάλη μου τιμή!» απάντησε αμέσως η εκπαιδευτικός με ένα πλατύ χαμόγελο.

Ο νεαρός θεωρούσε τον εαυτό του ευλογημένο που επρόκειτο να βιώσει το μυστήριο ως ενήλικας, καθώς έχει πλήρη επίγνωση των αρχών και των κανόνων της θρησκείας που αποφάσισε να ασπαστεί.

Έτσι, την περασμένη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου σε ένα άκρως συγκινητικό κλίμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στα Ταμπάκικα το ιερό μυστήριο της βάφτισης.

Στον κατανυκτικό χώρο της εκκλησίας και σε ένα εντυπωσιακό νεότευκτο βαπτιστήριο σε σχήμα σταυρού, ο πατήρ Στέφανος εισήγαγε τον νεοφώτιστο στην Ορθοδοξία μέσω της αναδόχου του Ευαγγελίας Νασιάρα με το Σύμβολο της Πίστης μας κι έπειτα ο αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος προχώρησε στο τελετουργικό, δίνοντάς του το όνομα Ορέστης.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και πολλοί χριστιανοί γίνονται ινδουιστές, βουδιστές και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο ότι κάποια ενάρετα και φωτισμένα μέλη που υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες, παρακινούν κάποιους ανθρώπους να τούς ακολουθήσουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This