Στις 17/10 η δίκη για τον θάνατο της 13χρονης στο λούνα παρκ στον Αλμυρό

Στο εδώλιο θα καθίσουν η 78χρονη υπεύθυνη και ο χειριστής του παιχνιδιού ταψί με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης

Must Read

Στον απόηχο των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση να δοθεί άδεια για εγκατάσταση παιχνιδιών σε 78χρονη επιχειρηματία, η οποία είναι υπόδικη για τον θάνατο μιας 13χρονης σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας παρέπεμψε τη συγκεκριμένη σε δίκη για εκείνο το τραγικό συμβάν, η οποία προσδιορίστηκε για τις 17 Οκτωβρίου.




 

Η 78χρονη υπεύθυνη του λούνα παρκ στον Αλμυρό και ο χειριστής του παιχνιδιού ταψί θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού ∆ικαστηρίου Καρδίτσας με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απόρριψη της έφεσής τους από το ∆ικαστικό Συμβούλιο, το οποίο έκανε οριστικό το παραπεμπτικό βούλευμα.

Όπως περιγράφεται στο δικαστικό έγγραφο, η 78χρονη δεν φρόντισε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για «την ασφαλή λειτουργία του ηλεκτροκίνητου περιστρεφόμενου παιγνιομηχανήματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί θανατηφόρο δυστύχημα από πτώση από το εν λόγω παιγνιομηχάνημα, της ανήλικης που καθόταν στην μπροστινή σειρά και στην τέταρτη θέση από την πλευρά του θαλάμου χειρισμού».

H 13χρονη Σεράινα

 

Στο βούλευμα τονίζεται ακόμη ότι η 13χρονη Σεράινα Χουλιάρα εκτινάχθηκε από τη θέση της σε από- σταση 10 μέτρων, έπεσε πάνω σε άλλο παιχνίδι και στη συνέχεια προσγειώθηκε ανώμαλα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της. Καταλήγει δε με την επισήμανση ότι το παιχνίδι επιτρέπεται να κάνει έως δύο στροφές προς την ίδια κατεύθυνση, όμως την ώρα του δυστυχήματος είχε κάνει την τέταρτη συνεχή στροφή, με συνέπεια να αναπτυχθεί ταχύτητα τριών δευτερολέπτων ανά γύρο.

Η… κομπίνα με το μητρώο

Το όνομα της 78χρονης επιχειρηματία είχε απασχολήσει πάλι την επικαιρότητα πριν από έναν μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι πήρε άδεια εγκατάστασης των παιχνιδιών της στην ετήσια εμποροπανήγυρη από τον ∆ήμο Λαρισαίων, παρότι όρος στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από τον ίδιο δήμο ήταν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι «απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».

Με δεδομένα αφενός το γεγονός ότι η ίδια έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ατύχημα με βαρύτατο τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 και αφετέρου ότι είναι υπόδικη για τον ακαριαίο θάνατο της 13χρονης Σεράινας, δεν θα μπορούσε να εμφανίσει το απαραίτητο λευκό ποινικό μητρώο προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, κάτι που όμως κατάφερε να κάνει. Σύμφωνα με όσα είδαν κατόπιν το φως, η 78χρονη γεννήθηκε στη Γερμανία. Όταν η αναζήτηση του ποινικού μητρώου γινόταν με τον πραγματικό τόπο γέννησής της, η καταδίκη εμφανιζόταν. Αντίθετα, όταν γινόταν με τόπο γέννησής της την Αθήνα, η καταδίκη δεν εμφανιζόταν και το ποινικό της μητρώο ήταν λευκό!

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This