Τριπλό πύρινο μέτωπο στην Ηλεία: Καίγονται σπίτια – Για «πολύ επικίνδυνη» φωτιά μιλά ο δήμαρχος Ήλιδας

Must Read

Τρίτο πύρινο μέτωπο σαρώνει σήμερα, Παρασκευή 4/10, την Ηλεία, καθώς μετά τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στις περιοχές Γεράκι Αμαλιάδας, στο Δήμο Ήλιδας, και Πανόπουλο, στο Δήμο Λασιώνος, ξέσπασε φωτιά και σε ελώδη περιοχή με καλαμιές στη Νέα Μανωλάδα, στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Για την κατάσβεση της έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, τους οποίους συνδράμουν υδροφόρες του δήμου, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην χωριό Γεράκι Αμαλιάδας, όπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως καίγονται σπίτια. «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Η φωτιά δεν γαλουχείται εύκολα λόγω του δυνατού αέρα. Έχω στείλει όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας για να αντιμετωπιστεί η φωτιά. Γνωρίζω ότι έχουν καεί δύο σπίτια. Στο σημείο πετούν 10 εναέρια μέσα και είμαι συνεχώς σε επικοινωνία με τον κ. Κικίλια», τόνισε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης.

«Τα μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι τρία. Το ένα είναι προς Χάβαρι, το δεύτερο προς Κρυονέρι και το τρίτο προς Γεράκι. Και τα τρία είναι επικίνδυνα, γιατί έχει δυνατό αέρα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή Μπουμπούνα. Δεν τα προλάβαμε… Τώρα, όμως, δεν απειλούνται κάποια άλλα σπίτια. Εξαρτάται από τον αέρα», δήλωσε με τη σειρά του ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλοπουλος.




Ενδεικτικό της επείγουσας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Ηλεία με τις απανωτές φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, είναι και το γεγονός ότι ήδη στην περιοχή βρίσκονται ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Θόδωρος Βάγιας, καθώς και ο υπαρχηγός, Νίκος Ρουμελιώτης.

Στα τρία μέτωπα επιχειρούν μέχρι στιγμής 188 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, οκτώ αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Πανόπουλου, στο Χάνι Σπαρτουλιά, κινητοποιήθηκαν νωρίτερα 32 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η κατάσταση φέρεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην περιοχή της Αμαλιάδας, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι εστάλει προειδοποιητικό μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους του οικισμού Χάβαρι Ηλείας να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο documentonews.gr, ο δήμαρχος Ήλιδας είχε χαρακτηρίσει «ανεξέλεγκτη και πολύ επικίνδυνη» τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Αμαλιάδας, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Από την πλευρά του, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, τόνισε ότι το μέτωπο στην περιοχή του Γερακίου Αμαλιάδος κατευθύνεται προς το Κρυονέρι και επισήμανε ότι το δάσος εκεί είχε αναγεννηθεί φυσικά μετά την τελευταία φωτιά το 2007, με αποτέλεσμα να υπάρχει πυκνό δάσος στο σημείο και η πρόσβαση να είναι δύσκολη.

Θυμίζουμε ότι για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Γεράκι Αμαλιάδας, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους των χωριών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This