Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει πως συνέλαβε Ρομά για απόπειρα δολιοφθοράς σε καλώδια της σιδηροδρομικής γραμμής

Must Read

Αντικρουόμενες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος και η Ελληνική Αστυνομία για περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή των Αχαρνών, καθώς ο ΟΣΕ έκανε λόγο για συλλήψεις δύο ατόμων για δολιοφθορά σε καλώδια της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στην περιοχή του ΣΚΑ, με την ΕΛ.ΑΣ. να διαψεύδει τον Οργανισμό, μιλώντας για προσαγωγές δύο ατόμων, τα οποία, όμως, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Στην ανακοίνωσή της, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως η σιδηροδρομική εταιρεία προχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων.

Ειδκότερα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Αττικής σχετικά με τα αναφερόμενα σε τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, τα οποία αφορούν σε περιστατικό τέλεσης αδικημάτων σε σιδηρόδρομο στην περιοχή των Αχαρνών

Σχετικά με τα αναφερόμενα σε τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, τα οποία αφορούν σε περιστατικό τέλεσης αδικημάτων σε σιδηρόδρομο στην περιοχή των Αχαρνών, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (περίπου 01:00′), ομάδες ΔΙ.ΑΣ και ΟΠΚΕ έλαβαν κλήση σχετικά με άτομα που βρίσκονται στις σιδηροδρομικές γραμμές και διαπράττουν πράξεις φθορών και κλοπής στην περιοχή των Αχαρνών.

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή, ενώ κατά την παραμονή τους δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ατόμων που να προβαίνουν σε αδικήματα κλοπής – φθορών.

Από το σημείο προσήχθησαν -2- άτομα, ημεδαπός και αλλοδαπός, τα οποία οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, όπου πραγματοποιήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους, χωρίς να προκύπτει κάτι σε βάρος τους.

Κατά την παραμονή των ατόμων στην ανωτέρω υπηρεσία, δεν προσήλθε εκπρόσωπος ή υπάλληλος της εταιρείας σιδηροδρόμων προκειμένου να καταθέσει μήνυση για τη διάπραξη αδικημάτων στο σιδηρόδρομο, ενώ μετά την εξακρίβωση των στοιχείων των προσαγόμενων και έπειτα από την παραμονή τους στην υπηρεσία κατά τον απόλυτα αναγκαίο χρόνο, οι ίδιοι αποχώρησαν.

Τέλος, σήμερα (04/10/2024), περίπου στις 12:00′, εκπρόσωπος – υπάλληλος της σιδηροδρομικής εταιρείας προσήλθε στην ίδια αστυνομική υπηρεσία προκειμένου να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.»

Ωστόσο, νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο ΟΣΕ είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μία ακόμη δολιοφθορά σε καλώδια της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στην περιοχή του ΣΚΑ, σημειώθηκε τα ξημερώματα από δυο άτομα τα οποία και συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που προχωρούσαν σε έκνομες ενέργειες.

Ειδικότερα, Ειδικότερα, ξημερώματα σήμερα 01.11 παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κύκλωμα (6107) στην περιοχή του ΣΚΑ. Σηκώθηκε αμέσως drone το οποίο διαθέτει τον τελευταίο καιρό ο ΟΣΕ για σχετικό έλεγχο και κατόπιν ενημέρωσης από τον χειριστή εντοπίστηκαν δύο άτομα μέσα στην τροχιά, τα οποία είχαν προχωρήσει σε δολιοφθορές. Ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία και προχώρησε σε συλλήψεις στη 01:48. Ο ΟΣΕ σήμερα προχωρά σε μηνύσεις κατά των εμπλεκομένων.

Σημειώνεται ότι, οι αυξανόμενες κλοπές σιδηροδρομικών υλικών, όπως ράγες και καλώδια, αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει τις ελληνικές σιδηροδρομικές υποδομές. Τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως οι Αχαρνές και ο ΣKA, λεηλατούν καλώδια τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης, μπλοκάροντας τη λειτουργία των τρένων. Οι επιπτώσεις αυτών των ενεργειών είναι σημαντικές, καθώς οι πίνακες ελέγχου χάνουν εικόνα της ακριβούς θέσης των συρμών, δημιουργώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια και αναστάτωση στο επιβατικό κοινό.

Οι δράστες δεν περιορίζονται μόνο στα καλώδια, αλλά κλέβουν και τμήματα από τις ράγες, τις οποίες φέρονται να μεταφέρουν σε παράνομα χυτήρια για την πώληση του χαλκού και του σιδήρου. Πρόσφατα, στην περιοχή του Ταύρου, αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο που μετέφερε πάνω από 500 κιλά σιδηροδρομικού υλικού. Το ενδιαφέρον αυτών των κυκλωμάτων φαίνεται να έχει πλέον μετατοπιστεί στην ηλεκτροκίνηση, καθώς ο σκληρός ηλεκτρολυτικός χαλκός που χρησιμοποιείται στις γραμμές έχει υψηλή αξία στην αγορά σκραπ».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This