Οικονομική στήριξη προς τον Λίβανο ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών ανακοίνωσε η Βρετανία

Must Read

Σε… διπλό ταμπλό το παίζουν και οι Βρετανοί, καθώς την ώρα που μαζί με τους συμμάχους τους τούς Αμερικανούς βομβαρδίζουν αλύπητα πυκνοκατοικημένες περιοχές στην Υεμένη, με στόχο να πλήξουν βάσεις των Χούθι, οι οποίοι έχουν… ταράξει στις πυραυλικές επιθέσεις τη διεθνή ναυσιπλοΐα στην περιοχή, ανακοινώνουν την στήριξή τους προς τον Λίβανο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε νέα ενίσχυση προς τον Λίβανο, ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών, με στόχο την υποστήριξη της χώρας στην αντιμετώπιση του μαζικού εκτοπισμού πολιτών και της αύξησης των θυμάτων μεταξύ των αμάχων. Όπως αναφέρουν, αυτή η βοήθεια αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας των Βρετανών να συνδράμουν τον Λίβανο σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, καθώς η κατάσταση στη χώρα παραμένει εξαιρετικά τεταμένη.

Παράλληλα, ο ηγέτης των Εργατικών και πρωθυπουργός της χώρας, Κιρ Στάρμερ, επανέλαβε σήμερα την έκκληση του για άμεση αποχώρηση των Βρετανών πολιτών από τον Λίβανο, καθώς συνεχίζονται οι ναυλωμένες πτήσεις που οργανώνονται από την κυβέρνηση για τον απεγκλωβισμό τους. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, περισσότερα από 150 άτομα, Βρετανοί υπήκοοι και μέλη των οικογενειών τους, αναχώρησαν από τη Βηρυτό την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, με κυβερνητική πτήση.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οργή έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε σε μια μητέρα να επιβιβαστεί στην ίδια πτήση με τα παιδιά της. Σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειας στα μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα, αν και είναι παντρεμένη με Βρετανό επί 20 χρόνια, δεν της επιτράπηκε η επιβίβαση, επειδή η ίδια δεν διέθετε βρετανικό διαβατήριο. Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα, με την οικογένεια να ζητά εξηγήσεις για την συγκεκριμένη αντιμετώπισή της από τις αρχές.




Να σημειωθεί πως από τα συνεχιζόμενα πλήγματα των Ισραηλινών στον νότιο Λίβανο, σήμερα Παρασκευή 4/10, έχασαν τη ζωή τους και έντεκα διασώστες. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισλαμικής επιτροπής Υγείας που συνδέεται με τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, επτά τραυματιοφορείς σκοτώθηκαν «σε μια σιωνιστική επίθεση με στόχο τις ομάδες των διασωστών» στο δημόσιο νοσοκομείο Μαρτζαγιούν, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις έχασαν τη ζωή τους σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις, σε άλλες περιοχές της εμπόλεμης ζώνης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This