Στην Ιερουσαλήμ η κηδεία του Ιωνά Καρούση, επιμνημόσυνη δέηση και στην Θεσσαλονίκη – Πατέρας 26χρονου: «Ο γιος μου ήταν υπέρ της ειρήνης»

Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι - Ντυμένη στα λευκά η σύντροφός του

Must Read

Ηχηρό μήνυμα για ειρήνη έστειλε μέσα στον αβάσταχτο πόνο του ο πατέρας του 26χρονου Ιωνά Καρούση, ο οποίος έπεσε νεκρός στην τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν δύο ένοπλοι στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης!




Συντετριμμένοι οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του άτυχου νέου λένε το τελευταίο «αντίο» σήμερα το μεσημέρι στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Για όσους δεν θα καταφέρουν να παρευρεθούν στην κηδεία του 26χρονου, την ίδια ημέρα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Με δάκρυα στα μάτια έφτασαν στην εκκλησία συγγενείς και φίλοι. Τραγική φιγούρα η σύντροφός του η οποία πήγε ντυμένη στα λευκά.

Δείτε φωτογραφίες:

Μετά την τραγική απώλεια του παιδιού του, ο κορυφαίος νευροχειρουργός Δημήτρης Καρούσης θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει η ανταλλαγή της εκδίκησης γιατί χάνονται αθώοι άνθρωποι.

«Ο γιος μου ήταν υπέρ της ειρήνης. Δεν είναι σωστό να θέλει να σκοτώνει ο ένας τον άλλον. Αυτή η ανταλλαγή της εκδίκησης πρέπει να σταματήσει γιατί χάνονται ανθρώπινες ζωές. Εχω θυμό μέσα μου γιατί οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι σκοτώνουν στο όνομα του Αλλάχ, πιστεύουν ότι θα πάνε στον Παράδεισο και στερούν άδικα τις ζωές των ανθρώπων» τόνισε ο πατέρας του άτυχου Ιωνά. Ο 26χρονος φοιτητής Αρχιτεκτονικής, ο οποίος είχε ελληνική και ισραηλινή υπηκοότητα, γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1998 στο Τελ Αβίβ και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, έχοντας πάντα στενές σχέσεις με την Ελλάδα και την πόλη καταγωγής του, τη Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας του Δημήτρης Καρούσης είναι καθηγητής νευρολογίας, ειδικός στη σκλήρυνση κατά πλάκας, στο νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, ενώ η μητέρα του είναι, επίσης, γιατρός και επιστήμονας. Ο Δημήτρης Καρούσης άφησε τη Θεσσαλονίκη το 1988, όταν μετακόμισε στο Ισραήλ για να συνεχίσει την ακαδημαϊκή και ερευνητική πορεία του και από το 2003 είναι καθηγητής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα διευθύνει το Κέντρο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας του Ισραήλ. Η μητέρα του Ιωνά, Ράνια, υπήρξε σημαντικός παράγοντας στην ανατροφή και την καλλιέργεια του ταλέντου του γιου της, που από μικρή ηλικία έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις τέχνες.

Ο Ιωνάς παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στη Μουσική Ακαδημία της Ιερουσαλήμ επί 12 ολόκληρα χρόνια, συνδυάζοντας την αγάπη του για τη μουσική με τις σπουδές του στη βιολογία, τα αγγλικά και την τέχνη. Οι γονείς του φρόντισαν να του δώσουν πλούσια εκπαίδευση και την ευκαιρία να αναπτύξει ποικίλα ενδιαφέροντα. Από το 2020 σπούδαζε αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, όπου, σύμφωνα με όσους τον γνώριζαν, αναμενόταν να διαπρέψει. Το πάθος του για τη δημιουργικότητα και το σχέδιο τον οδήγησε να επιλέξει την αρχιτεκτονική ως τομέα σπουδών και να αφοσιωθεί στη δημιουργία έργων που αντανακλούσαν τη βαθιά αισθητική του αντίληψη. Παράλληλα, είχε υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολιόταν με το μπάσκετ και τον αθλητισμό.

Ο Ιωνάς δεν έχασε ποτέ τη σύνδεσή του με την Ελλάδα, την οποία επισκεπτόταν συχνά για να δει συγγενείς και φίλους, ενώ οι οικογενειακές διακοπές στην πατρίδα ήταν μια σταθερή παράδοση. Τον περασμένο Απρίλιο πέρασε αρκετές ημέρες στην Αθήνα, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης με αγαπημένα του πρόσωπα. Ο θείος του, που ζει στη Θεσσαλονίκη, τον περιέγραψε ως έναν νέο γεμάτο καλοσύνη, πάντα πρόθυμο να προσφέρει βοήθεια στους άλλους, με βαθύ σεβασμό προς την οικογένειά του και αφοσίωση στις σπουδές του. «Ηταν το πιο καλόψυχο παιδί που έχω γνωρίσει. Ποτέ δεν είπε κακή κουβέντα για κανέναν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ο Ιωνάς δεν αρκέστηκε μόνο στα θεωρητικά μαθήματα, αλλά εργαζόταν σε διάφορα πρότζεκτ αρχιτεκτονικής. Τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης βρισκόταν στον σταθμό του τρόλεϊ στη Γιάφα για να τραβήξει φωτογραφίες για μια εργασία που σχετιζόταν με το πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των συγγενών του, η επίθεση τον βρήκε κυριολεκτικά στο «λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή»! Η σύντροφός του, η Μαργαρίτα, τον αποχαιρέτησε μέσω συγκινητικών αναρτήσεων στο Instagram, στις οποίες έγραψε, μεταξύ άλλων «Δεν γίνεται να έχεις φύγει. Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα», αποκαλώντας τον «Φύλακα-άγγελέ μου».

Παλαιστίνιοι: Ηταν μέλος του ισραηλινού στρατού

«Ο Ιωνάς δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Hταν μέλος του ισραηλινού στρατού» αναφέρει η παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος σε ανακοίνωσή της στο Χ για τη δολοφονία του 26χρονου Ελληνα στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της γράφει: «Με μεγάλη λύπη απευθυνόμαστε στον τραγικό θάνατο του Ιωνά, ενός Ελληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Ισραήλ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι, δυστυχώς, ο Ιωνάς δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Ηταν μέλος του ισραηλινού στρατού. Αυτό το ανησυχητικό γεγονός εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα: γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει στο Ισραήλ, σε έναν τόπο σύγκρουσης, και να πεθάνει εκεί, όταν η Ελλάδα είναι η πραγματική του πατρίδα

Στην ανάρτησή της η αντιπροσωπία της Παλαιστινιακής Αρχής δημοσιεύει φωτογραφίες του νεαρού Ιωνά από την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας στο Ισραήλ, το 2017-2018.

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Αντιδράσεις της οικογένειας του Ιωνά για το απαράδεκτο σχόλιο της Παλαιστινιακής Κοινότητας

Ανακρίβειες από την Παλαιστινιακή Κοινότητα για τον Ιωνά Καρούση

Συγκλονιστικός ο θείος του Ιωνά Καρούση: «Τον εκτέλεσαν» – Σύντροφος 26χρονου: «Ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τυλιγμένο με τη σημαία του Ισραήλ… Για να πειστούμε εντελώς για τα ψελισματα περί Ειρήνης

  2. Δεν πάει να πολεμήσει μαζί με τον ισραηλινο στρατό που έχει σκοτώσει 10.000 παιδιά μόνο σε ένα χρόνο. Αυτά τα ολίγα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This