Πάτρα: Εξιχνιάστηκαν 93 κλοπές σε σπίτια – Χειροπέδες σε εννέα άτομα, ανάμεσά τους και πέντε ανήλικοι

Η λεία τους αγγίζει τις 280.000 ευρώ!

Must Read

Σπείρα αποτελούμενη και από ανήλικους εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Η εγκληματική ομάδα διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην Πάτρα και για τη συμμετοχή τους συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων πέντε ανήλικοι. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, συνέλαβαν επτά γυναίκες και δύο άνδρες, από τους οποίους οι πέντε είναι ανήλικοι και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει συνολικά 93 κλοπές σε σπίτια απ’ όπου είχαν αρπάξει κοσμήματα, χρήματα και άλλα αντικείμενα, με τη λεία τους να αγγίζει τις 280.000 ευρώ!

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τριών ατόμων που αναζητούνται, ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ο τρόπος δράσης τους

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έφευγαν τα πρωινά από καταυλισμούς που διέμεναν και χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, πήγαιναν σε γειτονικές περιοχές και ξάφριζαν σπίτια, κυρίως μονοκατοικίες. 

Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια είτε από ανοικτά παράθυρα, είτε με την μέθοδο της αναρρίχησης, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου παραβίαζαν τα παράθυρα ή την εξωτερική πόρτα του σπιτιού.

Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This