Βοιωτία: Εκμεταλλεύονταν μετανάστες που είχαν ανάγκη να εργαστούν – Τρεις συλλήψεις

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων

Must Read

Σε απάνθρωπες συνθήκες ζούσαν και εργάζονταν μετανάστες – εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι – που τους εκμεταλλεύονταν προκειμένου να εργαστούν στα χωράφια, στη Βοιωτία.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο Πακιστανών και ενός Αιγυπτίου, οι οποίοι είχαν στοιβάξει 11 ανθρώπους για να κοιμούνται σε αποθήκη, παλαιό ποιμνιοστάσιο, ώστε να δουλεύουν σκληρά για να βγάλουν τα προς το ζην.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας και της Β1 Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντοπίστηκαν σε περιοχή της Βοιωτίας έντεκα αλλοδαποί για τους οποίους είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο αντίστοιχα, σε Τμήμα Ασφαλείας της Βόρειας Ελλάδας και αναζητούνταν.

Η μεθοδολογία του κυκλώματος

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις συλληφθέντες, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και μεθοδολογία δράσης, προσέγγιζαν αλλοδαπούς υπηκόους διαφόρων εθνικοτήτων και εκμεταλλευόμενοι ότι τα θύματά τους είχαν ανάγκη για εργασία τους έπειθαν να δεχτούν την συστηματική εργασιακή τους εκμετάλλευση, σε διάφορα χωράφια περιοχών της Βοιωτίας.

Μάλιστα όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα μια αποθήκη – παλαιό ποιμνιοστάσιο, όπου διέμεναν μαζί με τα θύματά τους προκειμένου να τα έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Μετά από έρευνες στους τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.490 ευρώ καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This