Υπογραφές για την επαναφορά της μαθητικής ενδυμασίας συγκεντρώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ενός Δημοτικού σχολείου της Αττικής, με στόχο όχι μόνο να μην υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα στους μαθητές με γνώμονα τις μάρκες των ρούχων τους αλλά και για να αποφευχθεί το φαινόμενο με το αποκαλυπτικό ντύσιμο των κοριτσιών που έχει γίνει… τάση πλέον στα σχολεία.
Μάλιστα, πλήθος γονέων συμφωνούν με την ιδέα, ενώ θετικοί είναι και πολλοί από τους μαθητές. «Το θεώρησα πολύ καλή ιδέα. Και στο παιδί άρεσε» δήλωσε μια μητέρα.
Άλλοι πάλι διαφωνούν και υποστηρίζουν ότι μια τέτοια αλλαγή, τους θυμίζει την εποχή της χούντας. Χαρακτηριστικά, μια μητέρα σχολίασε: «Είμαστε στη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Απαγορεύεται!».
Ένα φούτερ και μια φόρμα για όλους τους μαθητές
Σε επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος στους γονείς των μαθητών για την πρόθεσή τους να επανέλθει η σχολική ποδιά, ανέφερε: «Θα θέλαμε τη συμμετοχή σας να υλοποιηθεί μια ιδέα που έχει ξεκινήσει από το περσινό σχολικό έτος. Αφορά την ενδυματολογική ομοιομορφία των μαθητών με αναγραφόμενο το έμβλημα του σχολείου προσδίδοντας τους ένα αναβαθμισμένο σχολικό προφίλ». Όπως εξηγούν, δεν αναφέρονται σε στολές της περασμένης δεκαετίας, αλλά σε ένα φούτερ και μια φόρμα που θα είναι ίδια για όλα τα παιδιά και δεν θα είναι υποχρεωτικά.
Υπενθυμίζεται ότι η σχολική ποδιά καταργήθηκε το 1982, ωστόσο απαγορεύεται. Μάλιστα, σε πολλά σχολεία του εξωτερικού, οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο με σχολική ενδυμασία και έτσι αποφεύγονται φαινόμενα bullying προς εκείνους που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα γνωστά brands που είναι πλέον δημοφιλή στα παιδιά.
Δείτε επίσης:
Δημοσκόπηση: Συμφωνείτε με την επαναφορά της σχολικής ενδυμασίας (ποδιά) στα δημόσια σχολεία;
Να σας θυμίσω ότι η σχολική ποδιά υπήρχε πολύ πριν την χούντα. Υπήρχε από το1935 και μετά και ήτο χρώμ.ατος σκούρου κυανού μέχρι το 1967. Η χούντα δεν κατήργησε τον σχολική ποδιά, της άλλαξε όμως την απόχρωση από σκούρο κυανό σε κυανό του βασιλείς ( royal blue). Δεν είναι κακή ιδέα να φορούν τα παιδιά στολή η ποδιά σαν σχολικό ένδυμα. Τα προετοιμάζει για την μελλοντική επαγγελματική τους εμφάνιση και καλλιεργεί την ισότητα μεταξύ τους ως προς το έχειν ωστε να μη αποτελεί τούτο ,το μέτρο σύγκρισης της αξίας τους ως υποκείμενα, αλλά τα πνευματικά επιτεύγματα.