Τέμπη: Εξετάζονται από ανθρωπολόγο οστά που βρέθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας

Τρεις επιζώντες κλήθηκαν να καταθέσουν 19 μήνες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Must Read

Απανθρακωμένα οστά, αλλά και υπολείμματα από καμένα ρούχα και αντικείμενα θυμάτων του κρατικού εγκλήματος που συντελέστηκε στα Τέμπη συμπεριλαμβάνονται στα ευρήματα που καταγράφηκαν στα πρακτικά της έκθεσης της εταιρείας Anubis Coldcase Κ9 Τeam με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, η οποία και πραγματοποίησε τη δική της έρευνα στα συντρίμμια της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην τοποθεσία Κουλούρι.

Η Anubis κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 7/10, την έκθεσή της, επισημαίνοντας πως τα οστά εξετάζονται, πλέον, από ανθρωπολόγους για να διαπιστωθεί αν είναι όντως ανθρώπινα.

  • Ακούστε συνέντευξη της εκπροσώπου της εταιρείας για την έρευνά τους:

Στο μεταξύ, τρεις επιζώντες της τραγωδίας κλήθηκαν από τον εφέτη ανακριτή για κατάθεση σήμερα, 19 ολόκληρους μήνες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και εν όψει της πολυσυζητημένης συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο. Οι περιγραφές τους συγκλονίζουν και προκαλούν ανατριχίλες.

«Ήμουν στο τρίτο βαγόνι. Την ώρα του δυστυχήματος νιώσαμε ένα μεγάλο φρενάρισμα να μας ωθεί προς τα μπροστά. Το δικό μου βαγόνι εκτροχιάστηκε εντελώς από τις ράγες και σύρθηκε. Εγώ κατάφερα και απεγκλωβίστηκα με τη βοήθεια ενός συναδέλφου μου που ταξιδεύαμε μαζί, τραυματίστηκα, νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο τρεις μέρεςΠροχθές, σε ένα απότομο φρενάρισμα του λεωφορείου, έπαθα κρίση πανικού και με έπιασαν τα κλάματα. Ελπίζω να γίνουν σωστά οι έρευνες, όσον αφορά το δικαστικό κομμάτι», κατέθεσε η Εύη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.




«Ήμουν επιβάτης στο τρίτο βαγόνι, στη θέση 41. Μετά τη σύγκρουση, απ’ την αριστερή μεριά του βαγονιού είδα να έρχεται ένα νέφος, το οποίο έκαιγε. Αυτό που ερχόταν έκαιγε, χωρίς να έχει φλόγα. Και ρουφούσε τα σωθικά και το δέρμα…», περιγράφει ο 62χρονος κ. Θεόδωρος, ενώ η Αλεξάνδρα, η οποία επέβαινε στο πέμπτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, τόνισε πως «υπήρχε καπνός, μύριζε έντονα, κάτι περίεργο που δεν το έχουμε ξαναμυρίσει».

«Οι επιβάτες μεταξύ μας. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Εμείς τα παιδιά που ήμασταν σε πιο ήρεμη θέση μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους και άλλους που είχαν χτυπήσει λίγο πιο σοβαρά. Προσπαθούμε να βρούμε δικαιοσύνη και για εμάς, και για τα παιδιά που χάθηκαν, και για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πατέρας θύματος κατέθεσε αίτημα για διερεύνηση τυχόν ευθυνών σχετικά με την εξέταση βιολογικών υλικών που συλλέχθηκαν τον Νοέμβριο του 2023, ενώ, η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων ζήτησε νέα προθεσμία για να απολογηθεί στις 15 Οκτωβρίου.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This