Τι απαντάει το υπουργείο Παιδείας για το Δημοτικό Σχολείο που θέλει να επαναφέρει τις σχολικές ποδιές

Must Read

Μέσω πηγών απαντάει το υπουργείο Παιδείας στην πρόθεση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου της Αττικής να συγκεντρώσει υπογραφές για να επαναφέρει τη σχολική ενδυμασία.

«Η στολή καταργήθηκε ως υποχρέωση τον Φεβρουάριο του 1982» αναφέρουν πηγές του Υπουργείου και προσθέτουν σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Kάθε παιδί μπορεί να φοράει ό,τι θέλει στο πλαίσιο της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, με γνώμονα τον σεβασμό του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Ωστόσο, αναρωτιέται κανείς, ποιος είναι αυτός που κρίνει αν οι επιλογές των μαθητών στην ενδυμασία πληρούν τα όρια του σεβασμού εφόσον ο καθένας τους μπορεί να φοράει ό,τι επιθυμεί; Άλλωστε, ο Σύλλογος του συγκεκριμένου σχολείου εκτός από το θέμα των ανισοτήτων που δημιουργούνται λόγω των brands που κάποιοι μαθητές δεν δύνανται να αγοράσουν, τονίζουν ότι παρατηρούνται φαινόμενα ακραίων επιλογών ένδυσης κυρίως από τα κορίτσια που εμφανίζονται στον σχολικό χώρο με ρούχα που αφήνουν υπερβολικά εκτεθειμένο το σώμα τους… Οι γονείς που τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής άλλωστε, διευκρίνισαν ότι η σκέψη είναι να υπάρχει μια φόρμα με φούτερ και παντελόνι και όχι να επανέλθει η παλιομοδίτικη σχολική ποδιά.

Ένα φαινόμενο που παρατηρείται όλο και πιο συχνά πλέον στα σχολεία και έχει δημιουργήσει προβληματισμό σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα καλύτερα σχολεία σε χώρες του εξωτερικού, διαθέτουν σχολικές ενδυμασίες για τους μαθητές

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This