Χειροπέδες στον δήμαρχο Νάουσας μετά από μήνυση

«Σκάνδαλο μεγατόνων» χαρακτηρίζει την υπόθεση ο δήμαρχος

Must Read

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Γιάννη Σάββα, τέθηκε σε αργία ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης.

Η απόφαση αφορά υπόθεση μίσθωσης αναψυκτήριου από την προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία κατά την περίοδο 2014 – 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας voria.gr, ο δήμαρχος συνελήφθη από αστυνομικούς στην Ημαθία μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Οικονομικού Τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντας φυλάκιση 3 μηνών, με 3ετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Ο δήμαρχος Νάουσας κάνει λόγο για «σκάνδαλο μεγατόνων» και αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Η δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκα για παράβαση καθήκοντος καταδεικνύει την προβληματική λειτουργία του συστήματος της δικαιοσύνης καθώς με καταδικάζει για παράνομο ηθικό όφελος(!). Η απόφαση αυτή παρότι πρωτοφανής στα χρονικά της ποινικής δικαιοσύνης και στερούμενη νομικής βάσης, σε κάθε περίπτωση όμως δεν στοιχειοθετούσε τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τη θέση αιρετού σε αργία, δηλαδή την πρόκληση σκοπούμενης οικονομικής ζημίας στον Δήμο. Κι όμως! Με μια ασύλληπτης ανηθικότητας απόφαση ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προέβη σε αυθαίρετη συμπλήρωση του κατηγορητηρίου μιας και αυτή τη φορά με θέτει σε αργία για αδίκημα που δεν κατηγορήθηκα ποτέ! Μόνο ένας άνθρωπος ευρισκόμενος σε διατεταγμένη αποστολή θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια μεγίστη αθλιότητα».

Καλεί μάλιστα την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει «στην άμεση αποκατάσταση της συντελεσθείσας αδικίας σε βάρος μου και συνάμα να απομακρύνει από τη θέση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης αυτή την πληγή της αυτοδιοίκησης».

*πηγή φωτό: facebook

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This