Η σύζυγος του Ομάρ Μπιν Λάντεν απαντά στον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας

Must Read

Η Ζάνια Μπιν Λάντεν, σύζυγος του γιου του ιδρυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, αντέδρασε στη «διοικητική απαγόρευση» που επιβλήθηκε στον σύζυγό της από τον γάλλο υπουργό εσωτερικών Μπρούνο Ρετάιλο.

Στον Ομαρ Μπιν Λάντεν, απαγορεύτηκε η είσοδος του στη γαλλική επικράτεια και στο διαμέρισμα Ορνε, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια ως σύζυγος βρετανίδας υπηκόου, εξαιτίας ενός τουίτ το 2023 που χαρακτηρίστηκε απολογία στην τρομοκρατία. Η Ζάνια Μπιν Λάντεν, είπε πως ο σύζυγος της θα ασκήσει έφεση στην απόφαση και αρνήθηκε πως εκείνος έγραψε το τουίτ.

Ήταν στην επέτειο του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν, τον Μάιο του 2023, όταν δημοσιεύθηκε το τουίτ που εξυμνούσε την τρομοκρατία και την Αλ Κάιντα σε έναν λογαριασμό στο Twitter στο όνομα του Ομάρ μπιν Λάντεν, ένας λογαριασμός που έχει πλέον ανασταλεί. Η Ζάνια μπιν Λάντεν, χαρακτήρισε την απόφαση σκανδαλώδη μιλώντας στο BFMTV όπου απάντησε στον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπρούνο Ρεταϊλο. Θα ασκήσουμε έφεση Ήταν «απλώς ένα απόσπασμα από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ», δήλωσε η Ζάνια μπιν Λάντεν, η οποία επέμεινε ότι ο σύζυγός της «δεν έγραψε ποτέ αυτό το tweet». «Ποτέ δεν καταδιώχθηκε από την αστυνομία. Δεν εμπλέκεται καθόλου σε αυτό το tweet», επέμεινε.

Αν και ο 43χρονος Ομάρ μπιν Λάντεν «αρνήθηκε ότι είναι ο συντάκτης του τουίτ στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που η ποινική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει σκοπό να διευκρινίσει, εντούτοις διαπιστώνεται ότι αυτό το τουίτ όντως υπήρξε» στους λογαριασμούς του και ότι δεν το απέσυρε ούτε το καταδίκασε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφέρεια. «Θα ασκήσουμε έφεση, διότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε η Ζάνια Μπεν Λάντεν στο BFMTV. «Ο Ομάρ δεν έγραψε αυτό το tweet. Δεν έχει κάνει ποτέ κάτι κακό. Είναι καλός άνθρωπος, δεν θα έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Είναι καλλιτέχνης, πουλάει τους πίνακές του και ζει μια πραγματικά ειρηνική ζωή. Δεν έγραψε αυτό το tweet», είπε.

Γεννημένος στη Σαουδική Αραβία, όπου πέρασε τα πρώτα του χρόνια, ο Ομάρ Μπιν Λάντεν έζησε επίσης στο Σουδάν και στο Αφγανιστάν. Αφού εγκατέλειψε τον πατέρα του σε ηλικία 19 ετών, έζησε μια περιπλανώμενη ζωή σε διάφορες αραβικές χώρες μέχρι που έφτασε στη Γαλλία και εγκαταστάθηκε στην κοινότητα Domfront-en-Poiraie, εξασκώντας το χόμπι του είναι η ζωγραφική. Ανθρωποι απο το περιβάλλον του στη Νορμανδία, είχαν περιγράψει στη γαλλική τηλεόραση το 2021, τον Ομάρ Μπιν Λάντεν ως έναν διακριτικό άνθρωπο, που ζούσε μακριά από τα πιστεύω του πατέρα του. «Είναι ένας ήσυχος, ήρεμος τύπος», είχε δηλώσει ο Χάρι, ένας από τους φίλους του. «Απλώς προσπαθεί να ενσωματωθεί σε μια νέα κοινότητα και να ξεκινήσει μια νέα ζωή ανάμεσά μας». Χάρη στη ζωγραφική, ο Ομάρ Μπιν Λάντεν δήλωσε ότι «ηρέμησε» και «απαλλάχθηκε από την ευθύνη» για τις πράξεις του πατέρα του, που θεωρείται ο κύριος ένοχος για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This