Δεν σεβάστηκαν στο δικαστήριο τη μνήμη του Πάρη

Η πλευρά του κατηγορούμενου φροντιστή ιδρύματος για τον θάνατο ΑμεΑ έδειξε στη δίκη γυμνές φωτογραφίες

Must Read

Ανατριχίλα προκάλεσαν προχθές στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κατερίνης οι γυμνές φωτογραφίες του 21χρονου Πάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του τον Νοέμβριο του 2021 μέσα σε κέντρο περίθαλψης αναπήρων στη Θεσσαλονίκη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 58χρονος τότε φροντιστής του ιδρύματος για θανατηφόρα σωματική βλάβη, καθώς φέρεται ότι χτύπησε στο κεφάλι και το σώμα τον ανυπεράσπιστο νεαρό με νοητική υστέρηση στο φάσμα του αυτισμού, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του λίγες ώρες αργότερα από αιμάτωμα στο κεφάλι.

Ο άτυχος Πάρης με τη μητέρα του

Ο φερόμενος ως δράστης σε μια ανατριχιαστική υπόθεση που έφερε στο φως η «Espresso» Σαββατοκύριακο» δήλωσε αθώος κατά την έναρξη της δίκης, με τον συνήγορό του να υποστηρίζει ότι τα τραύματα στον 21χρονο Πάρη προήλθαν από άλλον τρόφιμο που τον χτύπησε στο κεφάλι με μια πλαστική παντόφλα. Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, ο συνήγορος έφερε στο δικαστήριο γυμνές φωτογραφίες του Πάρη λίγες ώρες πριν χάσει τη ζωή του, που είχε τραβήξει ο εντολέας του, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των γονιών του άτυχου νέου, καθώς οι φωτογραφίες δείχνουν το παιδί τους από μπροστά, ενώ τα χτυπήματα είναι από πίσω, όπως δήλωσε στην «Espresso» ο πατέρας του Πάρη, Αλέξανδρος Κώτσος. Πόσο μάλλον που τα χτυπήματα στο κεφάλι και το θανατηφόρο αιμάτωμα δεν αποτυπώνονται σε κανένα φωτογραφικό φακό…

Εξάλλου, όπως προέκυψε από μαρτυρικές καταθέσεις στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος περιέφερε γυμνό τον Πάρη από τον έναν όροφο στον άλλον για να αποδείξει πως δεν τον χτύπησε (!), αν και νωρίτερα άλλη φροντίστρια τον είχε καταγγείλει στη διευθύνουσα προϊσταμένη νοσηλεύτρια ότι χτύπησε τον τρόφιμο με κλοτσιές, ζητώντας να τον διώξει από τη βάρδια. Η διευθύνουσα προϊσταμένη, που κατέγραψε την καταγγελία της φροντίστριας στη «λογοδοσία», επανέλαβε ό,τι συνέβη στην κατάθεσή της στο δικαστήριο. Ομως εκείνη άλλαξε την κατάθεσή της, ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε τον Πάρη, λέγοντας αυτή τη φορά πως στιγμιαία μόνο είδε το πόδι του κατηγορουμένου κοντά στον 21χρονο που ήταν πεσμένος. Επιχείρησε δε να ανακαλέσει όσα είχε πει στην προϊσταμένη, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου.

Η πρόεδρος ρώτησε τη μάρτυρα γιατί ζήτησε να φύγει από τη βάρδια ο κατηγορούμενος, αφού τα έκανε όλα καλά, για να πάρει απάντηση από τη συνάδελφο του φροντιστή ότι δεν ήθελε να καταγραφεί στη βάρδια του και να χάσει τη δουλειά του… Βέβαια, λίγες ημέρες μετά το μοιραίο η διοίκηση του ιδρύματος τον απέλυσε, με το αιτιολογικό ότι χτύπησε τον τρόφιμο… Στην προχθεσινή ακροαματική διαδικασία προηγήθηκαν οι συγκλονιστικές καταθέσεις των γονιών του Πάρη. «Είχα βαρεθεί να ρωτάω, όταν το έβλεπα ότι είναι χτυπημένος. Μας έλεγαν ότι αυτοτραυματιζόταν και στην αρχή τούς πιστεύαμε» κατέθεσε η μητέρα του Πάρη, Κατερίνα Τσακιράκη. Περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε μετά τον θάνατό του, ανέφερε: «Ηταν πολύ χτυπημένος, από πάνω μέχρι κάτω. Τον είχα δει στο νοσοκομείο πριν από τρεις μέρες, που είχε πάει για άλλη αιτία, και δεν είχε τέτοια χτυπήματα. Αυτός που τον χτυπούσε έδειχνε ότι δεν σταματούσε. Δεν τον πήγα στο ίδρυμα για να μου τον σκοτώσουν». Η μητέρα του Πάρη αναφέρθηκε και στη μαρτυρία μιας άλλης μητέρας που της υπέδειξε τον κατηγορούμενο ως το πρόσωπο που τον χτύπησε.

Το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Espresso Σαββατοκύριακο» στις 05/10/2024

To χτύπημα στο κεφάλι

Στη μαρτυρία της μητέρας καθώς και υπαλλήλου του ιδρύματος, που φέρεται ότι υπέδειξαν τον κατηγορούμενο ως το πρόσωπο που χτύπησε τον γιο του, αναφέρθηκε και ο πατέρας του Πάρη, Αλέξανδρος Κώτσος, ο οποίος κατήγγειλε πως το παιδί του είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού και τρεις μήνες νωρίτερα. «Τον Αύγουστο του 2021, στην ίδια βάρδια του ίδιου φροντιστή, ο Πάρης παραδόθηκε με ένα χτύπημα στο ίδιο σημείο του κεφαλιού που έφερε το μοιραίο την επόμενη φορά, σε σχήμα “Τ”, με ένα εκατοστό άνοιγμα, και το απέδωσαν σε αυτοτραυματισμό. Είναι η πάγια τακτική τους να δηλώνουν αυτοτραυματισμό» κατήγγειλε ο πατέρας μιλώντας στην «Espresso».

Ο φροντιστής που κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη του 21χρονου Πάρη

Ο πατέρας ανέφερε, επίσης, πως μόλις 20 ημέρες μετά τον θάνατο του παιδιού, στα μέσα Δεκεμβρίου 2021, ακόμα ένας τρόφιμος κατέληξε ύστερα από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. «Ισχυρίστηκαν τότε πάλι από το ίδρυμα ότι έπεσε μόνος του. Ηταν ένα παιδί τετραπληγικό και είναι δύσκολο να πέσει μόνο του ή να το ρίξει κάποιος άλλος, γιατί είχε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το κορμί του» επεσήμανε. Την ίδια ώρα έρχονται στο φως λεπτομέρειες από το… βιογραφικό του 58χρονου κατηγορουμένου. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso» από στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, ο 58χρονος είναι απόφοιτος τεχνικού λυκείου και είχε εργαστεί στο παρελθόν σε βιοτεχνίες, στην εστίαση, στον τουρισμό και σε ασφαλιστικό γραφείο.

Είναι μέλος πολιτικού κόμματος και ασχολείται με τη μουσική, αλλά δεν είχε καμία σχέση, ειδίκευση ή μετεκπαίδευση ως φροντιστής ατόμων με ειδικές ανάγκες. Κι όμως, προσλήφθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσει τον αδύναμο να αντιδράσει Πάρη, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού που άφησε την τελευταία του πνοή από αιμάτωμα στο κεφάλι. Η δίκη του 58χρονου φροντιστή στο Κακουργιοδικείο Κατερίνης διακόπηκε και θα συνεχιστεί με καταθέσεις μαρτύρων στις 21 Οκτωβρίου.

Πηγή: Espresso

Δείτε επίσης:

Ίδρυμα Νταχάου με φροντιστή βασανιστή – Τα μυστικά κέντρου αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This