Κως: Προειδοποιητικές βολές του λιμενικού σε ταχύπλοο με 28 μετανάστες – Περιστατικό με διακινητή και στη Ρόδο

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται στα νησιά του Αιγαίου μας τα περιστατικά με παράτυπους μετανάστες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, χθες το πρωί, περιπολικό εντόπισε θαλαμηγό να αποβιβάζει άτομα στη στεριά στην περιοχή Χαράκι της Ρόδου.

Το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του λιμενικού και δεν σταμάτησε ούτε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα που έγιναν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη κατά την οποία ο χειριστής έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.

Όταν τελικά οι λιμενικοί κατάφεραν να σταματήσουν το σκάφος και θέλησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο συνάντησαν την αντίσταση του χειριστή. Όπως προέκυψε ο τελευταίος ήταν διακινητής των 16 μεταναστών που είχε αποβιβαστεί νωρίτερα στη στεριά καθώς αναγνωρίστηκε από αυτούς. Όπως ανέφεραν, είχαν ζητήσει από τον καθένα 4000 ευρώ για να τους μεταφέρει από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στην Κω

Ένα σοβαρότατο περιστατικό σημειώθηκε και το βράδυ της Πέμπτης στην θαλάσσια περιοχή της Κω.

Περιπολικό του λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο με αλλοδαπούς το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στην περιοχή Ψαλίδι. Το περιπολικό πάλι προειδοποίησε με σήματα αλλά το σκάφος δεν σταμάτησε. Αντίθετα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να εμβολίσει το λιμενικό ενώ στην συνέχεια επακούμβησε σε αυτό! Το πλήρωμα του λιμενικού χρειάστηκε να ρίξει προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα.  Ο χειριστής του σκάφους συνέχισε την πορεία του σα να μην συμβαίνει τίποτα και έφτασε σε κοντινή παραλία όπου αποβίβασε συνολικά 28 άτομα. Από τους τελευταίους αναγνωρίστηκαν δύο άντρες, 21 και 29 ετών ως διακινητές και συνελήφθησαν. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Κω.




Δείτε επίσης:

Αζέρος διακινητής μεταναστών προσπάθησε να αποδράσει από τα δικαστήρια Ρόδου

Μυτιλήνη: Σύλληψη Ιρανού καταζητούμενου της Interpol

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This