Οπλοστάσιο Αλβανού βρήκε η ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι στο Μενίδι – Κατασχέθηκαν χειροβομβίδες, όπλα και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί

Κατασχέθηκαν χειροβομβίδες, όπλα και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί

Must Read

Η σύλληψη ενός άνδρα από την Αλβανία οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι στο Μενίδι που θύμιζε οπλοστάσιο. Πυρομαχικά, πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών, φωτοβολίδες καθώς και όπλο είναι μερικά από αυτά που ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές το πρωί της Παρασκευής (11/10) σε κατοικία στην περιοχή των Αχαρνών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθη στην ίδια περιοχή αλλοδαπός από την Αλβανία, ο οποίος είχε στην κατοχή του 57 φυσίγγια, δύο χειροβομβίδες και κινητό τηλέφωνο.

Ειδικότερα, ο εν λόγω άνδρας είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ σε πάρκο, μαζί με ακόμα ένα άτομο και μόλις είδαν τους αστυνομικούς τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο ο πρώτος δεν κατάφερε να απομακρυνθεί και συνελήφθη. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για όπλα, απείθεια και παραβάσεις των νομοθεσιών περί αλλοδαπών και εκρηκτικών υλών.

Από τις περαιτέρω έρευνες του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εντοπίστηκε σπίτι στην περιοχή των Αχαρνών, όπου διενεργήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο συγκεκριμένο σπίτι, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 5 αυτοσχέδιοι μηχανισμοί χρονοκαθυστέρησης, 5 χειροβομβίδες, 4.459 φυσίγγια, αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, 25 φωτοβολίδες, 70 γεμιστήρες, 6 σιγαστήρες, 8 θήκες γεμιστήρων, διόπτρα, 3 αλεξίσφαιρα γιλέκα, ξιφολόγχη, εξαρτήματα όπλων, 2 μαχαίρια και μεταλλικός τρίφτης.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών πέρασαν από κόσκινο τον χώρο, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του άλλου δράστη, καθώς και περαιτέρω εμπλεκομένων, ενώ διερευνάται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δείτε επίσης: Ισοβίτης και σεσημασμένος εγκληματίας ο Αλβανός που εντοπίστηκε με όπλα στην Σωκράτους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This