Επικίνδυνη εβδομάδα για εκδήλωση πυρκαγιών – Αρχής γενομένης από αύριο, Δευτέρα

Ποιές περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3

Must Read

Μπορεί – τυπικά – να έχει μπει το φθινόπωρο ωστόσο οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θέτουν τη χώρα μας σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο, Δευτέρα.

Μάλιστα πηγές της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι η εβδομάδα που ξεκινά αύριο αναμένεται δύσκολη καθώς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες παραμένουν επικίνδυνες. Για το λόγο αυτό οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε επιφυλακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς θα βρίσκονται περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Ψαρά, καθώς και οι περιοχές Ηράκλειο και Λασίθι στην Κρήτη.

Ο συνδυασμός ανομβρίας, ελάχιστων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων παρατείνει την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών στη χώρα μας, λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρά το γεγονός ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είθισται να είναι κατά κύριο λόγο στους δείκτες 1 και 2 (χαμηλή και μέση επικινδυνότητα), φέτος πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι σχεδόν καθημερινά στον δείκτη 3. Μάλιστα υπήρξαν μέρες και με δείκτη 4, δηλαδή ένα βήμα πριν την κατάσταση συναγερμού. Τότε άλλωστε ξέσπασε και η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία με αποτέλεσμα σπίτια και χιλιάδες στρέμματα γης να γίνουν στάχτη και αποκαΐδια.

Υπενθυμίζεται ότι με δείκτη 3 απαγορεύονται οι θερμές εργασίες και στους παραβάτες επιβάλλονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Πλέον το αδίκημα της εξ αμελείας πρόκλησης πυρκαγιάς έχει μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα και επισύρει ποινές φυλάκισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This