Προ των πυλών ραγδαία μεταβολή του καιρού – Αισθητή πτώση του υδράργυρου και βροχοπτώσεις

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Must Read

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να επικρατούν ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως σύντομα πρόκειται να δώσουν την θέση τους στις βροχοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα καταγράψει αισθητή πτώση.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται μεταβολή του καιρού, με βροχοπτώσεις, κατά κανόνα προς τα ανατολικά τμήματα. Ο ίδιος εξήγησε πως αιτία για την εξέλιξη αυτή αποτελεί ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που έχει καλύψει μεγάλο κομμάτι της νότιας και κεντρικής Ευρώπης και εμποδίζει τα συστήματα κακοκαιριών να έρθουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

«Η πτώση της θερμοκρασίας έρχεται από την Τετάρτη και στη συνέχεια καθώς τότε, ο Ωμέγα Εμποδιστής δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα φτάνουν τα 6 με 7, τοπικά και 8 μποφόρ. Το ίδιο σύστημα φέρνει ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη», επεσήμανε ο μετεωρολόγος και συνέχισε:

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει, 20 με 23 βαθμούς. Θα έχει αρκετή ψύχρα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, που υποστήριξε πως μετά από πολύ χρονικό διάστημα προβλέπεται να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με διάρκεια και με τιμές κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

«Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος μπαίνει και λίγο “αχνό μπλέ” στη ζωή μας. Οι βροχές της Κεντρικής Μεσογείου -που εκεί θα είναι πολλές και έντονες- δίνουν μια ελπίδα και σε μας. Βέβαια απ’ ότι δείχνουν τα προγνωστικά, οι περιοχές που θα ωφεληθούνστη χώρα μας θα είναι οι δυτικές για το ερχόμενο ΣΚ», τόνισε και κατάληξε, παραθέτοντας τα σχετικά διαγράμματα:

«Στην μακροπρόθεσμη προοπτική, υπάρχει κάποιο “φως” στο τέλος της περιόδου από το τέταρτο βίντεο που ακολουθεί, αλλά η πρόγνωση αυτή είναι επισφαλής διότι βρίσκεται αρκετά μακριά στον προγνωστικό μας ορίζοντα».

Δείτε επίσης: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές – Δείτε αναλυτικά τον καιρό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This