Την ενοχή του πατέρα Αντωνίου για πέντε κακοποιήσεις παιδιών ζήτησε η εισαγγελέας

Τι είπε για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και την δομή του Βόλου

Must Read

Να κριθεί ένοχος ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου για τις κακοποιήσεις παιδιών της δομής «Κιβωτός του Κόσμου» πρότεινε σήμερα στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Ειδικότερα, πρότεινε την ενοχή του για πέντε περιστατικά ως ηθικού και φυσικού αυτουργού.

«Η παρούσα δίκη ξεκίνησε από την ανάγκη μιας νεαρής κοπέλας για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν τα παιδιά στις δομές» είπε αρχικά η δικαστική λειτουργός.




Μιλώντας για τον πατέρα Αντώνιο ανέφερε:

«Ήταν ιδρυτής της Κιβωτού, ήταν πνευματικός καθοδηγητής. Το μοντέλο λειτουργίας ήταν δικής του έμπνευσης. Παρά τον ισχυρισμό του ότι είχε πνευματικό ρόλο, συνάγεται ότι είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο. Ο πρώτος κατηγορούμενος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στις παραπάνω πράξεις και είπε στην απολογία του ότι έλαβε γνώση εκ’ των υστέρων. Οι ισχυρισμοί του, ομως, αυτοί δεν κρίνονται επαρκείς», ανέφερε, μεταξύ άλλων. Όπως πρόσθεσε ο ιερέας γνώριζε όλα όσα συνέβαιναν στις δομές της «Κιβωτού».  «Ο πατέρας Αντώνιος έχει ταυτιστεί με τη Κιβωτό του Κόσμου. Τα παιδιά τον χαρακτήριζαν ως πατέρα τους. Μετέβαινε σε τακτική βάση στις δομές και γνώριζε για όλα. Έπαιρνε στρατηγικές αποφάσεις. Αναμφισβήτατα βρίσκονταν στην κορυφή της ιεραρχίας».

Παράλληλα, η εισαγγελέας της έδρας έκανε πρόταση για την ενοχή πέντε πρώην εργαζομένων  και στην απαλλαγή των δύο υπόλοιπων. Οι πράξεις για τις οποίες η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων αφορούν τις δομές της Κιβωτού σε Βόλο και Χίο ενώ διατηρεί αμφιβολίες για όσα καταγγέλθηκαν σε δομές σε Καλαμάτα, Αθήνα και Πωγωνιανή.




Τι ανέφερε για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο η εισαγγελέας ανέφερε πως «είχε εκτελεστικό ρόλο και εμφανίζονταν μετά τον πατέρα Αντώνιο στην ιεραρχία. Περιγράφεται ως δεξί χέρι του πατρός Αντωνιου».

«Είχε σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της δομής. Ήταν επίσης δεξί χέρι του πατρός Αντωνίου, τον οποίο συνόδευε στις επισκέψεις του στις δομές. Ήταν στενός συνεργάτης του ιερέα και άνθρωπος της απόλυτου εμπιστοσύνης του», είπε για τον τρίτο κατηγορούμενο.

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο ότι «εργάζονταν στα γραφεία της Κιβωτου του Κόσμου», για τον πέμπτο κατηγορούμενο ότι  «είχε τη θέση του παιδαγωγού σε δομές του Βόλου» και για  την έκτη κατηγορούμενη ότι «ήταν διευθύντρια της δομής Βόλου, όπως και οι δυο τελευταίοι κατηγορούμενοι που ήταν στελέχη της δομής της Χίου».




Για την δομή του Βόλου

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και για όσα γίνονταν σε δομές όπως σε εκείνη του Βόλου.

«Τα παιδιά στη δομή αυτή είχαν διαχωριστεί ως εξής: Μικροί, μεσαιοι και μεγάλοι. Κάθε ομάδα είχε το δικό της πρόγραμμα. Όλα τα παιδιά τελείωσαν το Γυμνάσιο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο ώρες εργασία καθημερινά (γεωπονικές και κτηνοτροφικές εργασίες). Τα παιδιά που δεν πήγαιναν σχολείο δούλευαν από το πρωί μέχρι το μεσημεριανό. Όποιος είχε σταματήσει το σχολείο έκανε εξωτερικές δουλειές. Οι μεγαλύτεροι εργάζοντα 4 με 5 ώρες στα ζώα».

Παράλληλα, μίλησε για παιδί που φιλοξενούνταν στην δομή το οποίο τελούσε υπό καθεστώς απομόμωσης. «Το ανώτερο μέτρο είχε ένα καθαρά τιμωρητικο χαρακτήρα, σκόπευε στη πρόκληση ψυχικού πόνου στον ανήλικο. Η πόρτα του ήταν κλειδωμένη και όλα αυτό διήρκησε δυο μήνες. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε συνεννόηση με τη κεντρική διοίκηση στην Αθήνα..». Επίσης στην ίδια δομή είχε ξυλοκοπηθεί παιδί το 2022 από τον δεύτερο και τρίτο κατηγορούμενο, τους οποίους χαρακτήρισε ως στενούς συνεργάτες του πατρός Αντωνίου.

Η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη εβδομάδα και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων.

Δείτε επίσης:

«Αν είχα παιδιά, θα του τα εμπιστευόμουν» κατέθεσε η Παναγιώτα Βλαντή για τον πατέρα Αντώνιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Είναι πολλά τα ευρώπουλα Πατέρα Αντώνιε, έβαλαν στο μάτι τα ΚΟΡΑΚΙΑ της εξουσίας το ταμείο της ΚΙΒΩΤΟΥ του ΠΑΙΔΙΟΥ για να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν. Ποιος είσαι εσύ που διαχειρίζεσε αυτή την τεράστια οργάνωση κι ας την δημιούργησε από το μηδέν.

    • Πες τα ρε Σωτήρη…ν αγοράσεις το στόμα σου ..μυριστηκαν λεφτά τα λαμόγια και πέσανε να τον φάνε τον άνθρωπο.κριμα αλλά με την βοήθεια του θεού θα την περάσει την δοκιμασία ο άνθρωπος .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This