Τσουνάμι παραιτήσεων στο Ναυτικό προκαλεί ανησυχία

Από 1 Ιανουαρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2024 έχουν φύγει 194 στελέχη, καταγράφοντας αύξηση 76,3% σε σχέση με τις αποχωρήσεις την ίδια περίοδο του 2023

Must Read

Εξαιρετικά ανησυχητικά στοιχεία -ειδικά σε αυτή την κρίσιμη, σχετικά με την αμυντική ετοιμότητα και θωράκιση της χώρας, συγκυρία- για τις παραιτήσεις των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) αναφέρονται σε έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΝΠΑ), μέλους της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εγγράφου, από 1 Ιανουαρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2024 έχουν παραιτηθεί συνολικά 194 στελέχη του ΠΝ, καταγράφοντας αύξηση 76,3% σε σχέση με τις παραιτήσεις που είχαν υποβληθεί την ίδια περίοδο του 2023. Ας σημειωθεί ότι το 2023 ο αριθμός των παραιτήσεων ανήλθε σε 179, ενώ φέτος οι παραιτήσεις για το πρώτο εννεάμηνο είναι αυξημένες σε σχέση με τις περυσινές συνολικές ετήσιες κατά 8,37%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία (που δημοσιεύει και το militaire.gr), για το πρώτο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, ανά κατηγορία υπέβαλαν παραίτηση:

>68 αξιωματικοί απόφοιτοι Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), έναντι 33 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή αύξηση 106%.

>18 αξιωματικοί απόφοιτοι Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), έναντι του ίδιου αριθμού το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή μηδενική μεταβολή.

>31 αξιωματικοί κατατάξεων, έναντι 20 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή αύξηση 55%.

>16 ανθυπασπιστές, έναντι πέντε για το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή αύξηση 220%.

>26 υπαξιωματικοί, έναντι 11 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή αύξηση 136%.

>35 επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ), έναντι 23 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή αύξηση 52%.

Ακόμα πιο δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη της ένωσης για το τέλος του τρέχοντος έτους. «Υπενθυμίζουμε ότι η πρόβλεψή μας για το τέλος του έτους είναι περί τις 300 παραιτήσεις, στόχος που, καταπώς δείχνει η πορεία των δεδομένων, μοιάζει… εφικτός» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

«Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η πλήρης αποτυχία και των νέων μέτρων που έχουν ληφθεί για να αναχαιτιστεί το τσουνάμι των παραιτήσεων» αναφέρει η ένωση, που εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι παραιτήσεις έχουν επεκταθεί στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Απευθύνουμε, δε, για μια ακόμα φορά έκκληση προς την ηγεσία του ΠΝ να προβεί σε γενναίες αποφάσεις στήριξης του προσωπικού, ανεξαρτήτως κατευθύνσεων» σημειώνεται στο έγγραφο, στο οποίο δηλώνεται δημόσια ότι θα στηριχθεί με σθένος κάθε τέτοια ενέργεια. «Το ερώτημα είναι εάν υπάρχουν ευήκωα ώτα» καταλήγει.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ? ΤΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ? ΜΙΣΘΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΙ. ΠΛΟΙΑ ΑΡΧΑΙΑ. ΜΕ ΑΓΩΝΑ 3 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ (ΑΝΤΕ ΚΑΙ 1 ΑΚΟΜΗ), ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΟ ΜΥΡΤΩΟ. ΤΙΣ “ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΖΩΝΕΣ” (ΝΕΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ), ΘΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟ ΚΑΙ ΗΛΙΟ. ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ? ΤΑ 6 ΜΙΛΙΑ (ΚΑΙ ΑΝ) ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ. ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ (ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This