Συναγερμός στο νοσοκομείο Χανίων: Δεκάδες περιστατικά γαστρεντερίτιδας – Πολλοί είναι φοιτητές

Εξαιρετικά μεταδοτικό το μικρόβιο, λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Must Read

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές των Χανίων, μετά τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας, που καταγράφηκαν χθες το βράδυ. Ορδές πολιτών άρχισαν να συρρέουν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί άμεσα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την λήψη δειγμάτων από νερό αλλά και φαγητά προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης.

Τα πρώτα δείγματα από τους εξειδικευμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν, κάνουν αναφορά για παθογόνο νοροϊό, το κοινό βακτήριο που προκαλεί την ιογενή γαστρεντερίτιδα, είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και αρκετά ανθεκτικό σε απολυμαντικά μέσα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα, πρόκειται για 43 πολίτες με ιογενή γαστρεντερίτιδα και σε δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε νοροϊός. Από αυτούς άλλοι έλαβαν εξιτήριο και άλλοι παρέμειναν για περαιτέρω νοσηλεία. Όλοι τους είναι από διάφορες περιοχές των Χανίων, 27 άτομα είναι ηλικίας από 18 έως 23 ετών, δώδεκα εκ των οποίων είναι φοιτητές.

Οι υπόλοιποι νοσούντες είναι διαφόρων ηλικιών, δεν έχει εντοπιστεί η πηγή ή η περιοχή πρώτης μόλυνσης και σύμφωνα με τον κ. Μπέα πρόκειται να ληφθούν μέτρα και στο νοσοκομείο, καθώς ο συγκεκριμένος ιός είναι αρκετά υπερμεταδοτικός, όπως τον χαρακτήρισε. Ο ίδιος επεσήμανε πως επισκέφθηκε όλους τους φοιτητές που νοσηλεύονται με αυτά τα συμπτώματα και ανέφεραν πως δεν είχαν επισκεφθεί τη λέσχη σίτισης.

Ο κ. Μπέας κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, τονίζοντας ότι δε χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε ανησυχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This