Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο γυμναστής που παρενόχλησε σεξουαλικά 17χρονη

O 31χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η ανήλικη παρακινήθηκε από «τρίτο πρόσωπο» να κάνει την καταγγελία

Must Read

Ένοχος κρίθηκε ο 31χρονος γυμναστής και ιδιοκτήτης γυμναστηρίου τον οποίο κατήγγειλε μια 17χρονη για σεξουαλική παρενόχληση, με το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

Ειδικότερα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση (σε βαθμό πλημμελήματος), με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου. Στην απολογία του ο 31χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι η ανήλικη παρακινήθηκε από «τρίτο πρόσωπο» να κάνει την καταγγελία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes.gr, ο 31χρονος ισχυρίστηκε συγκεκριμένα τα εξής: «Είμαι αθλητής στίβου πολλά χρόνια. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι με προπονήσεις αθλητών. Η καταγγέλλουσα ήρθε να κάνει μια προπόνηση, για να συντηρήσει την φυσική της κατάσταση. Ήξερε τι πρέπει να κάνει στην προπόνηση της. Επιδίωκε να με ρωτάει για τις ασκήσεις. Ερχόταν στο χώρο του γραφείου μου ενώ η πόρτα ήταν πάντα κλειστή. Δεν άκουγα να χτυπάει ποτέ. Άνοιγε την πόρτα και έμπαινε μέσα πάρα το γεγονός ότι ήταν χώρος προσωπικός. Της έκανα επίπληξη μια φορά γιατί ήμουν γυμνός και ετοιμαζόμουν να μπω στο μπάνιο. Είχε μπει άλλη μια – δυο φορές, αλλά δεν θυμάμαι να ήμουν γυμνός τότε. Η κοπέλα έκανε την καταγγελία μέσω τρίτου. Θεωρώ ότι κάποιοι άλλοι την προέτρεψαν, επειδή της έγινε παρατήρηση. Δεν ξέρω αν με έβλεπε ερωτικά. Είχα μια σχέση πιο φιλική μαζί της, επειδή την έβλεπα στους χώρους άθλησης».

«Τον γνωρίζαμε και τον εμπιστευόμασταν οικογενειακώς. Επιλέξαμε το γυμναστήριο, για να τον στηρίξουμε. Η κόρη μας πήγαινε έναν μήνα εκεί. Ένα πρωί μου είπε ότι έμπαινε μέσα στο γραφείο του και ήταν γυμνός, δείχνοντας το μόριο του. Της έλεγε: “Δεν σε αρέσει, πρώτη φορά βλέπεις γυμνό;”. Τελευταίο περιστατικό έγινε απόγευμα Παρασκευής. Το Σάββατο μου τα είπε η κόρη μου και πήγα να τον καταγγείλω κατευθείαν στην αστυνομία», κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου η μητέρα της καταγγέλουσας.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του 31χρονου γυμναστή κατέθεσαν δύο γυμνάστριες, μεταξύ των οποίων και η σύντροφός του, οι οποίες σχολίασαν ότι η 17χρονη δεν είχε λόγο να εισέρχεται στο γραφείο του, που αποτελεί ιδιωτικό χώρο και όπου υπάρχει κι ένα μπάνιο ιδιωτικής χρήσης. Η μία από τις δύο, μάλιστα, κατέθεσε ότι η ανήλικη έψαχνε αφορμή για να του μιλήσει.

Στη δικογραφία περιγράφονται πάνω από τρία περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που συνέβησαν από τα τέλη του περασμένου μήνα, με θύμα την ανήλικη. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από 27 Σεπτεμβρίου έως και 11 Οκτωβρίου 2024, σε γραφείο γυμναστηρίου ιδιοκτησίας του, προέβη κατ’ επανάληψη σε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος 17χρονης αθλήτριας του.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This