FAZ: Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες εισρέουν σε Κρήτη και Γαύδο

«Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή μιας δομής υποδοχής προσφύγων»

Must Read

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine αποκαλύπτει αυτό που αποκρύπτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην διαδικτυακή της έκδοση η γερμανική FAZ αναφέρει ότι σε Κρήτη και Γαύδο καταφτάνουν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, καθώς τα νησιά αυτά αποτελούν αγαπημένο προορισμό των διακινητών.

«Ολοένα και περισσότεροι μετανάστες κάνουν την συγκεκριμένη διαδρομή, η οποία έχει γίνει τόσο δημοφιλής, ώστε η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή μιας δομής υποδοχής προσφύγων στην Κρήτη» αναφέρει η FAZ και προσθέτει:

«Μέχρι τώρα η Κρήτη δεν βρισκόταν ποτέ στο προσκήνιο όσον αφορά το μεταναστευτικό. Και στο παρελθόν έφταναν ενίοτε παράνομοι μετανάστες στο νησί, […] αλλά το γεγονός ότι σήμερα έχει γίνει σταθερός προορισμός για τις συμμορίες των διακινητών αποτελεί μια νέα εξέλιξη».

Οι περισσότεροι παράνομοι αλλοδαποί «έρχονται από την Αίγυπτο και το Σουδάν, ορισμένοι από το Μπαγκλαντές. Όλοι όσοι έφτασαν στο νησί το τελευταίο διάστημα δήλωσαν πως επιβιβάστηκαν στις βάρκες στο λιμάνι του Τομπρούκ της Λιβύης και πλήρωσαν κάποιες χιλιάδες ευρώ στους διακινητές για να τους φέρουν στην Κρήτη» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ «από την αρχή του έτους έχουν φτάσει στην Κρήτη περισσότερα από 3.500 άτομα, ενώ πέρυσι ήρθαν όλον τον χρόνο μόλις 800. Φυσικά, οι αριθμοί αυτοί είναι περιορισμένου μεγέθους σε σύγκριση με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και εκεί όμως οι αριθμοί ήταν στην αρχή σχετικά χαμηλοί, προτού εκτοξευτούν από το 2015 και έπειτα».

Στην Γαύδο η κατάσταση είναι σήμερα ιδιαιτέρως άσχημη. «Με εξαίρεση το καλοκαίρι […] το νησί έχει μόλις 100 μόνιμους κατοίκους περίπου, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και μόλις έναν αστυνομικό. Εξαιτίας της ανεπαρκούς κρατικής υποδομής, όταν έρχονται βάρκες με μετανάστες στην Γαύδο, […] είναι η τοπική κοινότητα αυτή που αναλαμβάνει την παροχή τροφίμων, στέγης και βασικών φαρμάκων».

«Η δήμαρχος του νησιού, Λίλιαν Στεφανάκη, έχει ζητήσει πολλές φορές βοήθεια τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από τα Ηνωμένα Έθνη» προσθέτει η FAZ και καταλήγει:

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως θα παράσχει οικονομική στήριξη στην Κρήτη και την Γαύδο ενώ «ο άλλοτε υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, είχε τονίσει πως η χώρα θα συνεργαστεί πιο στενά με την Αίγυπτο, με στόχο την καταπολέμηση των συμμοριών διακινητών».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This