Τέμπη: Μετά την πολύωρη απολογία, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η πρόεδρος της ΡΑΣ

Ισχυρίστηκε ότι ως πρόεδρος δεν έχει αρμοδιότητα για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου

Must Read

Πολύωρη ήταν η απολογία στον εφέτη ανακριτή της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, Ιωάννας Τσιαπαρίκου, η οποία πριν λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η πρόεδρος της ΡΑΣ κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, ενώ εξακολουθεί να παραμένει στη θέση της.

Οι όροι που της επιβλήθηκαν μέχρι τη δίκη είναι η υποχρεωτική διαμονή στην οικία της και η υποχρεωτική παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της το πρώτο 10ημερο κάθε μήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι ως πρόεδρος της ΡΑΣ δεν έχει αρμοδιότητα για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου.

Να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να διευρυνθεί ο κύκλος των διώξεων για το δυστύχημα των Τεμπών, καθώς θα ακολουθήσουν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα.

Αναμένεται ακόμη το πόρισμα του εμπειρογνώμονα του ΕΜΠ για την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, καθώς την έρευνα είχε παραγγείλει ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This