Νοσοκομείο Χανίων: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Έκτακτα μέτρα σε ισχύ

Τι λέει 25χρονη που εμφάνισε συμπτώματα βαριάς γαστρεντερίτιδας

Must Read

Έκδηλη είναι τα τελευταία 24ωρα η ανησυχία των υγειονομικών Αρχών, μετά τα δεκάδες περιστατικά που συρρέουν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει ήδη λάβει έκτακτα μέτρα για τις επόμενες τρεις ημέρες, με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού. Στα μέτρα που θα ισχύσουν έως και την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου συμπεριλαμβάνονται ο περιορισμός του επισκεπτηρίου (σε απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις), ένας συνοδός ανά ασθενή με υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, μέτρο που ισχύει και για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου.

«Tα μέτρα ήταν απαραίτητα από την στιγμή που υπάρχει τόση έξαρση στην κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι έως και το βράδυ της Τρίτης, 67 συνολικά άτομα είχαν φτάσει στο νοσοκομείο με συμπτώματα βαριάς γαστρεντερίτιδας. Τα 43 βρέθηκαν στα ΤΕΠ του νοσοκομείου από το βράδυ της Δευτέρας έως στις 08.00 το πρωί της Τρίτης και τα υπόλοιπα 24 σύμφωνα όσα έχουν γίνει γνωστά, έφτασαν από το πρωί, έως το βράδυ της Τρίτης.

«Μόνο νερό ήπια, δεν ξέρω πώς μπορεί να προκλήθηκε όλο αυτό»

Νωρίτερα χθες, μία 25χρονη η οποία παρουσίασε ανάλογα συμπτώματα το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και ξύπνησε κάνοντας εμετό, περιέγραψε την εμπειρία της. «Μέσα σε 4 ώρες έκανα εμετό πάνω από 20 φορές. Με αυτόν τον τρόπο ξύπνησα. Έκανα διάρροια, ανέβασα και πυρετό, και με πονούσαν τα νεφρά μου λόγω της αφυδάτωσης», ανέφερε μιλώντας στο enikos.gr και συνέχισε:

«Πήρα ηλεκτρολύτες και χάπια, και πλέον είμαι λίγο καλύτερα. Δεν πήγα στο νοσοκομείο γιατί δεν είχα κάποιο μέσο».

Μάλιστα, όπως λέει η ίδια, τις προηγούμενες ημέρες δεν έφαγε από κάποιο εστιατόριο της περιοχής, αλλά μαγείρευε στο σπίτι. «Μόνο νερό ήπια, δεν ξέρω πώς μπορεί να προκλήθηκε όλο αυτό», κατέληξε.

«Το νοσοκομείο “βομβαρδίστηκε” από νέα παιδιά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας»

Από την πλευρά του, Αριστομένης Αντωνιάδης, αντιπρύτανης Διοικητικών, Τεχνικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των φοιτητών, επεσήμανε πως «το νοσοκομείο “βομβαρδίστηκε” από νέα παιδιά».

«Τα πρώτα συμπτώματα ήταν πολύ δύσκολα, καθώς είχαν διάρροια, πονοκέφαλο, πονόκοιλο, και έκαναν εμετούς. Κάποια παιδιά τα μαζεύανε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, που ήταν πιθανότατα πιο αδύναμα», υποστήριξε, ενώ έκανε γνωστό πως υπήρξε έντονη ανησυχία και αγωνία για το εάν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, οφείλονταν στο νερό ή στο φαγητό της Λέσχης που σιτίζονται εκατοντάδες φοιτητές, ωστόσο, δεν φαίνεται πως ισχύει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

«Παρόλα αυτά, κάναμε τις κινήσεις που χρειάζονταν, όπως το να ελέγξουμε τα νερά στην κουζίνα και στην εστία, και περιμένουμε τα αποτελέσματα, όπως και μία ανακοίνωση από το νοσοκομείο. Δεν ξέρουμε ακόμη τι ακριβώς συμβαίνει, πάντως δεν είναι κρούσματα μόνο από το Πολυτεχνείο μας. Πρόκειται για νέα παιδιά από όλη την πόλη, και πολλά από αυτά είναι δικοί μας φοιτητές, από διάφορα τμήματα. Ωστόσο κάποια, δεν σιτίζονται καν στην Λέσχη μας, ή δεν ήταν τις προηγούμενες ημέρες στο Πανεπιστήμιο», τόνισε και κατέληξε:

«Δύο ήταν δικοί μας, και ένας από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, εκτός από τους υπόλοιπους ασθενείς. Από ότι μου είπαν οι ίδιοι, ο ένας δεν είχε πάει στο πανεπιστήμιο χθες, αλλά έφαγε έξω, ενώ ο άλλος μου ανέφερε πως δεν έφαγε στην εστία. Μέχρι στιγμής, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι ακριβώς προκάλεσε τόσα κρούσματα. Τα αποτελέσματα θα φανούν σε 2 ημέρες, από ότι μας είπαν από το νοσοκομείο».

Αναβάλλεται η συναυλία «ΚΡΗΤΗ pass»

Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε την αναβολή της συναυλίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, στον χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο της Εβδομάδας υποδοχής φοιτητών «ΚΡΗΤΗ pass».

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, μετά την επικοινωνία με τις τοπικές υγειονομικές αρχές και την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, λόγω της εμφάνισης των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες. Οι εκδηλώσεις και δράσεις της Εβδομάδας υποδοχής φοιτητών «ΚΡΗΤΗ pass», στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This