Ναυάγιο ταχύπλοου στη Γαύδο: Εντοπίστηκε ένας νεκρός – Δύο μετανάστες στο νοσοκομείο

Διασώθηκαν 96 μετανάστες - Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους

Must Read

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας μετά το ναυάγιο του σκάφους πάνω στο οποίο επέβαιναν μετανάστες που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Γαύδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός του εντοπίστηκε 21 ναυτικά μίλια νότια του νησιού. Από την βύθιση του ταχύπλοου διασώθηκαν άλλοι 96 μετανάστες. Πηγές αναφέρουν πως προέρχονται από χώρες όπως το Σουδάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Πρόκειται για 46 άνδρες και 4 ανήλικους, από τη Σομαλία, 1 άνδρας, από το Σουδάν, 31 άνδρες, 2 γυναίκες και 8 ανήλικοι και από το Μπαγκλαντές 5 άνδρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λιμενικού, η σορός θα μεταφερθεί από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού στους Καλούς Λιμένες. Στην ίδια περιοχή έχουν μεταφερθεί και οι διασωθέντες. Δύο άτομα, μια έγκυος και ένας άνδρας που παρουσίασε χαμηλό οξυγόνο, χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Το απόγευμα αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία στο Ηράκλειο όπου θα φιλοξενηθούν στις παλαιές εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, μέχρι την ολοκλήρωση της προανάκρισης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό άλλων αγνοούμενων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφορές από διασωθέντες κάνουν λόγο για ακόμη δύο άτομα που αγνοούνται. Σε αυτές συμμετέχουν δύο πλωτά του Λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

(πηγή φωτογραφιών: ertnews)

Δείτε επίσης:

Δίχως τέλος οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα: Σκάφος με 96 άτομα ανοιχτά της Γαύδου – Συναγερμός στο Λιμενικό

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This