Στο Εφετείο η δίκη για την δολοφονία της Σούζαν Ίτον: «Με κυρίεψε η σκέψη να την εξαφανίσω», είπε ο 32χρονος

«Να μην ξανά γίνει τέτοιο κακό σε κανέναν άνθρωπο, αυτό έχει σημασία», τόνισε η αδερφή της αδικοχαμένης βιολόγου

Must Read

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η δίκη για την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Suzan Eaton, τον Ιούλιο του 2019, στο Μάλεμε, που είχε προκαλέσει «μούδιασμα» στο πανελλήνιο.

Με εμφανή την συναισθηματική της φόρτιση και δάκρυα στα μάτια η αδερφή της αδικοχαμένης γυναίκας, προσήλθε στη δικαστική αίθουσα για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. «Να μη γίνει ξανά τέτοιο κακό σε άνθρωπο», είπε αρχικά η Julie Eaton, εκφράζοντας την δυσκολία της να βρίσκεται στον τόπο που έχασε τη ζωή η αδερφή της με αυτόν τον βάναυσο τρόπο. Η ίδια ξεκαθάρισε πως βρέθηκε στα Χανιά, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ο άνθρωπος που στέρησε τη ζωή από την αδερφή της να μην το επαναλάβει με κανέναν τρόπο.

«Να μην ξανά γίνει τέτοιο κακό σε κανέναν άνθρωπο, αυτό έχει σημασία», ανέφερε μεταξύ άλλων η αδερφή της δολοφονημένης γυναίκας και ευχαρίστησε όλη τη τοπική κοινωνία για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ανεβαίνοντας στο εδώλιο για να καταθέσει, η Julie περιέγραψε ως έναν μοναδικό άνθρωπο την δολοφονημένη βιολόγο, στοργική μητέρα και λαμπρή επιστήμονα, που μπορούσε να καταφέρει όσα ήθελε.

«Δεν είμαι Άγιος, έχω κάνει λάθη»

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας της έδρας περιέγραψε όλο το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή που ο 32χρονος δράστης εντόπισε τη γυναίκα και τη χτύπησε με το αμάξι του, μέχρι τις συνθήκες κάτω από την οποία ασέλγησε πάνω της πολλαπλώς και με διάφορους τρόπους, καθώς και τη στιγμή της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχικής κατάστασης, πετώντας την σε φρεάτιο που οδηγούσε σε υπόγειο πρόχειρο καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Μάλεμε.

Ο 32χρονος δήλωσε ότι αποδέχεται μερικώς το κατηγορητήριο, ως προς την ανθρωποκτονία, αλλά όχι τον βιασμό. Υποστήριξε δε, πως αναγκάστηκε να καταθέσει κάποια πράγματα στο στάδιο της ανάκρισης, λόγω της γενικότερης πίεσης της κατάστασης. «Δεν είμαι Άγιος, έχω κάνει λάθη», φέρεται να είπε στην δικαστική αίθουσα ο 32χρονος και συνέχισε εξιστορώντας τα όσα είχαν γίνει τη μοιραία ημέρα:

«Είχα πάει να μαζέψω ξύλα, στην παραλία στον Ταυρωνίτη. Είχε πολλή ζέστη και φοβήθηκα ότι θα πάθω ηλίαση. Πήρα το αμάξι και έκανα μια βόλτα στο Κολυμπάρι. Μου άρεσε να πηγαίνω εκεί (Αφράτα) να βλέπω τη θέα, από το μνημείο, φαίνεται όλο το Κολυμπάρι. Στην τελευταία στροφή την είδα. Έτρεχε στην αριστερή μεριά. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, την χτύπησα στα γόνατα. Μπήκε κάτω από το αμάξι. Έκανα όπισθεν για να την απεγκλωβίσω. Είδα ότι ζει. Πρόσεξα ότι είχε ακρωτηριαστεί το αυτί της και έψαξα να το βρω. Σκέφτηκα να την πετάξω εκεί (στη σπηλιά) ώστε να καθυστερήσω την σύλληψη μου και να προλάβω να περάσω λίγες μέρες με την οικογένειά μου. Την έβαλα στο πορτ μπαγκαζ. Δεν την έβαλα στο αυτοκίνητο για να μην λερώσω τα καθίσματα. Έστρωσα ένα ύφασμα από ομπρέλα θαλάσσης και την έβαλα στο πορτ μπαγκαζ. Είχα αποφασίσει να την πάω στο νοσοκομείο αλλά ξαφνικά άλλαξα γνώμη και είπα να πάω να την πετάξω. Σκέφτηκα λάθος. Σκέφτηκα να την εξαφανίσω. Ήταν λάθος. Στην αρχή άκουγα ήχους. Στον Ταυρωνίτη άκουσα το τελευταίο μούγκρισμα».

«Με κυρίεψε η σκέψη να την εξαφανίσω»

Ολοκληρώνοντας τις φρικιαστικές περιγραφές του αποκάλυψε ότι σκεφτόταν το ενδεχόμενο να εξαφανίσει μια και καλή το πτώμα της ή να το άφηνε στην σπηλιά.

«Πήγα στη σπηλιά να την πετάξω. Πήγα από τον αεραγωγό, ήξερα πως είναι μια ξύλινη παλέτα σε ένα λιόφυτο. Με κυρίευε η σκέψη να την εξαφανίσω. Κατέβηκα από το αμάξι. Άνοιξα το πορτ μπαγκαζ. Την έσυρα έξω. Τράβηξα την παλέτα που έκρυβε τον αεραγωγό και την πέταξα μέσα. Πέταξα μέσα και το αυτί. Και το ύφασμα της ομπρέλας. Πήγα και έπλυνα το αυτοκίνητο με το λάστιχο για να φύγουν τα πολλά αίματα να μη μυρίζει το αμάξι. Γύρισα στην παραλία να πάρω τα ξύλα και γύρισα σπίτι» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και στα δύο αδικήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του βιασμού κατά φύση και παρά φύση σε βάρος της 60χρονης γυναίκας για τον 32χρονο. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η όλη στάση του κατηγορούμενου υποδηλώνει ότι υπήρξε προμελέτη και προετοιμασία για όλα τα αδικήματα που διέπραξε, καθώς και πλήρης νηφαλιότητα για τις κινήσεις που ακολούθησαν της παράσυρσης της γυναίκας με το αυτοκίνητό του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This